Yazdır

Metroroloji'den hafta sonu uyarısı!

Tarih: 15 Ocak 2016 - 13:23

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı, hafta sonu Marmara ve Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına görülecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 Ocak Cumartesi gününün ilk saatlerinden itibaren Marmara Denizi'nde güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına beklendiği konusunda uyardı. Günün ilk saatlerinde başlayan fırtınanın akşam saatlerine doğru azalacak.

İstanbul'da önce fırtına sonra kar!

Öte yandan tüm Türkiye'de hava sıcaklıkları hissedilir şekilde düşerken; İstanbul'da 18 Ocak Pazartesi hava sıcaklığı 12 derece düşecek. İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte hissedilebilir sıcaklık 3 derece olacak ve İstanbul kar yağışlı bir havanın etkisi altına girecek.

Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde bu akşam saatlerinden itibaren Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına uyarısı yapıldı. Kuvvetli fırtınanın Ege Denizi'nin güney ve güneybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) olması bekleniyor. Kuvvetli fırtınanın 17.01 Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde sağanak yağış ve sis uyarısı!

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Rize, Artvin, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak, gece saatlerinde Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/metrorolojiden-hafta-sonu-uyarisi/462446