Akbank-Sabancı işbirliği yeni mezunlarını verdi
Tarih: 30 Kasım 2015 - 13:17
Akbank Girişimci Geliştirme Programı 12. dönem mezunlarını verdi
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank işbirliği ile girişimcilere destek olmak amacıyla yürütülen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”na katılan 50 girişimci sertifikalarını, Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenen törenle aldılar. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen eğitim programı kapsamında bugüne kadar tüm Türkiye’den farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştiren 300 girişimciye sertifika verildi.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu (SUGK) ve Akbank işbirliği ile girişimcilere destek olmak amacıyla yürütülen 5 günlük KOBİ sertifika programı “Akbank Girişimci Geliştirme Programı” 2015 yılı mezunlarını verdi. Katılımcılar sertifikalarını, Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenen törenle aldı.
Sertifika töreninin açılış konuşmasını Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Dilek Çetindamar yaptı. Ardından, Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ve Akbank KOBİ Bankacılığı Satış Yönetimi Bölüm Başkanı Gülay İşisağlam birer konuşma yaptılar. Programın destekçi kuruluşları temsilcileri olarak KAGİDER Genel Sekreteri Yeşim Seviğ, Endeavor Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Didem Altop ve Inovent adına Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı da söz aldılar.
Törenin ana konuşmasını son dönemlerin aktif melek yatırım ağı Şirket Ortağım’ın kurucusu Mehmet Buldurgan gerçekleştirdi.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Dilek Çetindamar “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının indeksinde Türkiye'nin "En Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi" olmanın getirdiği sorumlulukla sürekli yeni faaliyetlerle girişimcilere katkıda bulunmaya devam ediyoruz. 2003 yılından beri devam eden Girişimci Geliştirme Programı, 2009 yılından itibaren sadece faaliyette olan büyümeyi hedefleyen girişimcileri kapsayan eğitim programımız bu yıl yepyeni bir içerikle girişimcilerle buluşuyor. Orta gelir tuzağı diye ifade edilen büyüme kıskacından Türkiye'nin çıkmasına destek olacak yenilikçi ve yaratıcı girişimlerin yeteneklerinin geliştirilmesine çalışıyoruz. O yüzden, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme aşamasına gelmeye çalışan ve kendini "yalnız" hisseden girişimcilerin hem modern girişimcilik ve yönetim teknikleri hakkında haberdar olmalarını hem de kendi gibi olan birçok girişimciyle tanışmalarını hedefledik. Akbank ile desteklenen beş gün süreli eğitim sayesinde 23-60 yaş grubundan, farklı illerden ve çok farklı sektörlerden gelen vizyoner girişimcilerle birlikte olmaktan çok mutlu olduk, bu dinamik girişimcilerle eğitim sonrasında da sanal ortamda devam edecek olan işbirliğimiz Türkiye ekosistemini güçlendirecektir” dedi.
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker “Girişimsiz ve katılımsız bir Toplumun ilerlemesi tahayyül edilemez. Her iki yönde de, Akbank'la etkin işbirliği yürütmekten çok mutluyuz. Geleceği şekillendirecek kişilere hizmet vermekle, Sabancı Üniversitesi kendi misyonunu yerine getiriyor” dedi.
Akbank Girişimci Geliştirme Programı ile ilgili açıklama yapan Akbank KOBİ Bankacılığı Satış Yönetimi Bölüm Başkanı Gülay İşisağlam dünya ekonomisinin büyümeyi kalıcı kılacak, iş yaratacak, istikrarı getirecek fikirlere, girişimlere her zamankinden çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Türkiye’de girişimcilere daha fazla fırsatlar sağlanması gerektiğini ifade eden İşisağlam, “Akbank olarak büyüyen ekonomilerin en önemli bileşenleri arasında haklı bir yeri olan girişimciliğin desteklenmesine büyük önem veriyoruz. Çokuluslu dev şirketlerin büyük bir kısmı başlangıçta küçük girişimler olarak doğmuştur. Bir girişimin hayata geçebilmesi için orijinal bir iş fikri ve bu iş fikrinin uygulamaya konulabilmesi için gerekli finansman ve yönetim tecrübesinin bir araya getirilmesi gerekiyor. Ancak çoğu zaman girişimcilerimiz kendilerini destekleyecek imkanlardan yoksun. Bu bakımdan işlerini büyütme fırsatı yakalayamıyorlar. İşte bu noktada girişimcilik ekosistemine değer katan birçok çözüm sunuyoruz. Girişimcilere olan desteğimiz sadece finansal destekle sınırlı değil. Akbank olarak finansman sağlayan bir kuruluştan öte kendimizi “iş ortağı” olarak konumlandırıyoruz. Bilgiye ulaşım, danışmanlık ve yönlendirme konularında da faaliyetlerimiz var. Çünkü küresel rekabet ortamında girişimcilerin finans, pazarlama ve yeni stratejiler geliştirme noktasında bilgiye ihtiyaçları var. Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz “Akbank Girişimci Geliştirme Programı” ile de girişimcilerimizin işlerini daha büyüterek yarının iş dünyasında önemli bir yer edineceklerini umuyoruz. Bundan sonra da girişimcilerimizin geleceğin başarılı KOBİ’lerine dönüşmesi için yeni ürün, hizmet, finansman modelleri, bilgilendirme hizmetleri, işbirlikleri gibi geniş çözüm yelpazemiz ile onların yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.
KAGİDER Genel Sekreteri Yeşim Seviğ konuşmasına Dünya Ekonomik Forumu’nun Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği raporuna ve OECD verilerine atıfta bulunarak, Türkiye’nin Avrupa ve Orta Asya ülkeleri içerisinde cinsiyet ayrımcılığının en yaygın görüldüğü ülke olarak dikkat çektiğine vurgu yaparak başladı. Kadınların hala ekonominin üretim tarafına istedikleri kadar katılamadıklarını söyleyen Seviğ, kadınlar için girişimci olmanın halen erkeklere göre daha zorlu bir mücadele olduğunu belirtti ve KAGİDER’in bu alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Girişimcinin başarı faktörlerinden ilkinin başkasının göremediği fırsatları görmek olduğunu belirten Seviğ, “Türkiye’de sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak en temel adımın girişimcilik olduğuna inanıyorum. Girişimciler, esnek, dinamik, yaratıcı ve yenilikçi yapılarıyla istihdam ve yeni iş alanları yaratmaları açısından ekonomiyi canlandırmakta ve sosyal yapılanmada farklılık sağlamaktadır” dedi.
Endeavor Türkiye Kurucusu ve Genel Müdürü Didem Altop ''Akbank ve Sabancı Üniversitesi'nin himayesinde yürütülen 'Girişimci Geliştirme Programı' gelecek nesil girişimcilerini iş geliştirme ve liderlik becerileri ile donatmak ve bu vizyonerlerin önünü açmak için eşsiz bir olanaktır. Endeavor olarak bu programın önemine çok inanıyor ve desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.
Inovent adına konuşan Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Direktörü Kutlu Kazancı, “Küresel rekabet kaçınılmaz bir gerçek. Bu programla yüksek büyüme potansiyelli KOBİ'lere bu rekabete ayak uydurabilmeleri için bir haftalık hızlandırıcı bir eğitim sunuyoruz” dedi.
Şirket Ortağım’ın kurucusu Mehmet Buldurgan “Girişimcilik Türkiye’de artık üniversite son sınıf öğrencilerinin bir kariyer seçeneği olmakla beraber bu durum asla yeterli değildir. Türkiye yeni kalkınma modelini girişimciliği destekleyerek yaratabilir. Yenilikçi, yaratıcı, inovatif mal ve hizmet üreten Doğuştan Küresel (Born Global) yeni girişimler Türkiye’nin büyüme motoru olacaklardır” dedi.
Akbank Girişimci Geliştirme Programı Hakkında:
2003 yılından beri devam eden ve Endeavor, Kagider ve Inovent tarafından da desteklenen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”; girişimcilere başarılı, verimli bir işletme kurmalarını sağlayacak sağlam bir altyapı sunabilmek, gerekli eğitimleri vermek ve uygulamalı proje çalışmaları gerçekleştirmek için planlandı. 12 yıl önce ilk uygulaması gerçekleştirilen proje, dünya örneklerinin sonuç ve deneyimlerinden yola çıkarak Türkiye koşullarına göre tasarlandı ve süreç içinde sürekli geliştirildi. Program; girişimciliğe adım atmış/bir süredir faaliyette bulunan ve büyüme aşamasına gelen girişimcilere büyümeyi nasıl gerçekleştireceği konusunda bilgi birikimi kazandırmayı amaçlıyor.
Sabancı Üniversitesi tarafından verilen eğitimler ile kuruluşlarını büyütmek isteyen girişimcilere bu fırsatı sunan programın seçici jürisi, başvuruları fikir aşamasındaki girişimcilerden değil, en az 3 yıl faaliyette olan şirketleşmiş ancak büyüme aşamasında sorunlar yaşayan girişimcilerden seçiyor. Akbank Girişimci Geliştirme Programı’nda Türkiye’nin her yerinden gelen KOBİ’lere bir hafta boyunca ücretsiz eğitim veriliyor. Eğitimlere hali hazırda şirketleri bulunan girişimciler katılabiliyor.
Katılımcılar, Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında şirketlerin büyüme dönemindeki finansal hesaplamalarından farklı iş modellerine göre pazarlama ve operasyon planlarının yapılmasına kadar çok geniş bir çerçevede eğitim alıyorlar, seminerlerde kredi ve öz sermaye ihtiyaçlarının karşılanması, iç ve dış pazarlarda büyüme konularında da bilgi alma fırsatını yakalıyorlar. Program kapsamında başarılı girişimciler ziyaret ediliyor veya derslere konuk edilerek başarı hikayeleri anlatılıyor. 2015 yılında düzenlenen Akbank Girişimci Geliştirme Programı’nın sertifika töreninde katılımcılar Mehmet Buldurgan’ın başarı hikayesini dinleme fırsatını yakaladılar.
Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu
Girişimcilik konusunu "Araştırma Temelli Girişimcilik" olarak değerlendiren Sabancı Üniversitesi, tüm bu çalışmalarını tek bir çatı altında toplamak, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarıyla işbirlikleri geliştirmek için 2013 yılında Girişimcilik Kurulu’nu Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü bünyesinde kurdu ve Girişimci Geliştirme Programı ile Sosyal Girişimci Geliştirme Programı’nı komite çalışmalarına dâhil etti. Türkiye’de her tür girişimcinin arkasında duran SUGK, teknoloji girişimcileri için SUCOOL kuluçka merkezi ve Founder Institute Hızlandırıcı Programı’nı, KOBİ Girişimcileri için Girişimci Geliştirme Programı’nı sunuyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/akbank-sabanci-isbirligi-yeni-mezunlarini/459014