Yazdır

Meteoroloji'den kar uyarısı!

Tarih: 10 Kasım 2015 - 11:23

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu için yoğun kar uyarısı yapıldı

Çarşamba günü Karadeniz üzerinden gelecek yağışlı havanın, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması bekleniyor. Yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
 
FIRTINA BEKLENİYOR
 
Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, Çarşamba (11.11.2015) günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına,
 
Rüzgarın Doğu Karadeniz'in batısında, Çarşamba(11.11.2015) günü sabah saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
 
Fırtına'nın Batı Karadeniz'in doğusunda Perşembe (12.11.2015) günü sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'de Perşembe (12.11.2015) günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

ERZURUM'DA 10 SANTİM KAR

Erzurum’da Palandöken Dağı’ndan sonra kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım günü, kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Dün geceden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da güne karla uyananlar işlerine gitmekte zorluk çekti.

Öğrenciler, kar yağışını fırsat bilerek teneffüslerde kartopu oynadı. Beyaz örtüye bürünen kent merkezinde tablo gibi görüntüler ortaya çıktı. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri kar küreme ve kaldırımlarda temizlik çalışması başlattı.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/meteorolojiden-kar-uyarisi/457478