Yazdır

Öğrenciler artık dershaneye gitmiyor

Tarih: 23 Nisan 2015 - 08:49

1 Eylül'de kapanacak dershanelerle ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı anket müjdeyi verdi

MEB öğrencilerin TEOG sınavından memnuniyetini ölçmek için anket yaptı. Ankete göre dershaneye gidenlerin oranı yüzde 50'den 20'ye indi; yüzde 34'ü ücretsiz kurslara gitti; yüzde 24'ü kendi hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), liseye yerleştirmede geçen yıl uygulamaya başladığı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı dershaneye ihtiyacı azalttı. MEB, TEOG'dan öğrencilerin memnuniyetini ölçmek için "Memnuniyet Anketi" yaptı. 1.3 milyon 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı TEOG sınavında 270 bin 220 öğrenci gönüllü olarak ankete katıldı. TEOG'un öğrenciler üzerindeki etkilerini ölçmeyi amaçlayan ankette öğrencilere 33 soru soruldu. Anket sonuçlarına göre, TEOG, dershaneye ihtiyacı ortadan kaldırdı ve geçen yıl öğrencilerin yüzde 50'si dershaneye giderek sınava hazırlanırken bu yıl oran 20'ye düştü. TEOG öğrencilerin sınav kaygısını giderirken, sınav dışı hayatlarının olumsuz etkilenmediği tespit edildi. Öğrencilerin en çok matematik ve İngilizce sınavında zorluk çekerken en rahat buldukları sınavın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi olduğu görüldü. Ankette ayrıcı öğrencilerin, kitap okuma alışkanlıkları ve internet kullanma oranları da soruldu.

ÖĞRENCİLER TEOG'DAN MEMNUN

 Öğrencilerin yüzde 50'si TEOG sınavının sosyal ve sportif faaliyetlerini etkilemediği, yüzde 22'si artırdığı yüzde 28'isi ise azalttığını söyledi. Öğrenciler ortak sınavların kendi okullarında, sınıf arkadaşlarıyla birlikte yapılmasından, iki ayrı günde gerçekleşmesinden, sınava serbest kıyafetle gelmekten dolayı yüzde 90 oranlarında memnun olduklarını belirtti. Öğrenciler, TEOG ile okuldaki diğer sınavlardaki başarılarının birlikte hesaplanmasını da yüzde 80 oranında olumlu buldu. 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ogrenciler-artik-dershaneye-gitmiyor/441573