Yazdır

Euronuzda bu çizim varsa zengin oldunuz

Tarih: 22 Nisan 2015 - 10:27

Yunan sanatçı ‘Stefanos’'in hobisi para koleksiyonyucuları tarafından aranılır oldu. Siz de elinizdeki euroları kontrol edin... Zengin olabilirsiniz

Yunan sanatçı ‘Stefanos’, tuval olarak euro’yu kullanıyor. Ülkesi ekonomik krizin pençesinde kıvranan Stefanos, euro’ların üzerine karamsar karalamalar yapıyor.
Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, bu karalamalar o kadar ünlendi ki, Londra’daki British Museum daimi para koleksiyonuna eklemek üzere sanatçıdan 2 çizimli para istedi. Bugüne kadar yüzlerce banknota çizim yapan Stefanos, soyadını açıklamıyor. Paraların üzerini karaladığı için başının yasalarla belaya girmesinden çekiniyor.

ÇİZDİĞİNİ HARCIYOR

Banknotlara çizim yaptıktan sonra bunları tarayarak bilgisayarına aktaran sanatçı daha sonra hemen hemen hepsini yaşadığı Atina’da harcıyor.

Yani elinize geçen euro’da giderek ünlenen ve değerlenen bu sanatçının bir çizimi olabilir. 29 yaşındaki sanatçı 5 euro’dan 500 euro’ya kadar tüm banknotlara çizim yapıyor. Geçen yıl parasal sorunlar yaşayan bir arkadaşının intiharı sanatçıyı derinden etkilemiş. Stefanos, “Çok yoğun duygular yaşıyordum. Bir kalem aldım ve 100 euro’luk banknota çizmeye başladım” diyor.

Çizimlerde kaçan, dilenen, asılan, düşen insanlar göze çarpıyor. Krizi simgelediğini söylediği eli tırpanlı ölüm meleği figürünü de sıklıkla kullanıyor. Stefanos, dünyanın değişik yerlerinde kimliğini ifşa etmeden duvar resimleri çizen İngiliz graffiti sanatçısı Banksy’den etkilenmiş.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/euronuzda-bu-cizim-varsa-zengin-oldunuz/441483