Yazdır

Türkiye piyasasında büyük gelişme

Tarih: 02 Nisan 2015 - 13:32

Kuwait Finance House CEO’su Mazin Saad Al-Nahedh katılım bankacılığının potansiyelini değerlendirdi

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ana hissedarı Kuwait Finance House’un CEO’su Mazin Saad Al-Nahedh, Arap dünyası içinde önemli bir model olan katılım bankacılığının uluslararası potansiyeline dikkat çekti. Al-Nahedh, özellikle son dönemde Türkiye piyasasının beklenenden fazla geliştiğine de vurgu yaptı.
 
Katıldığı Türk-Arap Ekonomi Forumu’nda Türkiye ekonomisinin başarısının tüm dünyada takdir edildiğini dile getiren Mazin Saad Al-Nahedh şunları söyledi: “1980’li yıllardan bu yana Türkiye piyasası ile ilgileniyoruz fakat piyasanın bu kadar gelişeceğini tahmin edemiyorduk. Bu nedenle çalışmalarımızda kısa vadeli kazançlara odaklanmıştık. Ancak özellikle son 10 yıldaki gelişmelere baktığımızda Türkiye ekonomisinin çok önemli başarılara imza attığını ve önemli deneyimlere sahip olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda Türkiye piyasasına dair planlarımızı da gözden geçiriyor, artık daha uzun vadeli işlerle burada varlık göstermeyi amaçlıyoruz. Bu durumun diğer körfez ülkeleri için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
 
“Kuveyt Türk’ün ekonomiye katkısı 2 milyar doların üzerinde”
 
Türkiye ile körfez ülkeleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesini desteklerini belirten Mazin Saad Al-Nahedh sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlamda 25 yıldan uzun süre önce Türkiye’deki ana iştirakimiz Kuveyt Türk Katılım Bankası ile önemli bir adım attık. Kuveyt Türk bugün 320 şubesiyle Türkiye’nin pek çok yerinde ‘sağlam bankacılık’ anlayışıyla hizmet veriyor. Sermayesi 1 milyar doların üzerinde olan banka, ekonomiye 2 milyar dolardan fazla katkıda bulunuyor. Yakın gelecekte sukuk ihracı da yapacak. Kuveyt Türk çatısı altında gerçekleştireceğimiz faaliyetlerle Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz.”

Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak ve bölgede yeni iş alanları oluşturmak amacıyla farklı sektörlerden Türk işadamlarını ve Arap yatırımcıları bir araya getiren Türk Arap Ekonomik Forumu, ana sponsorlarından biri olan Kuveyt Türk’ün ev sahipliğinde Four Season Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi. Forumda Türk Arap ilişkileri ve ekonomik işbirliklerinin geleceği, Arap ülkelerinde yatırımlar ve katılım bankacılığının ülkeler arası nakit akışındaki rolü konuşuldu.

Kuveyt Türk 2015 yılı olağan genel kurul toplantısını yaptı

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 2015 yılı olağan genel kurulu toplantısını bankanın Esentepe’deki Genel Müdürlük binasında yönetim kurulu, üst yönetim ve genel kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda 2015 yılı olağan genel kurul gündem maddeleri ve bankanın 2014 yılı finansal sonuçları değerlendirilerek, katılımcılara ayrıntılı olarak bilgi verildi. 2014 yılı net kârının bir önceki yıla göre yüzde 23,3 artışla 370 milyon TL’ye ulaştığının belirtildiği toplantı, Kuveyt Türk’ün istikrarlı başarısının
devamı temennisiyle sona erdi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkiye-piyasasinda-buyuk-gelisme/439995