Yazdır

Bankalar kredi faizlerini indirmeli!

Tarih: 25 Şubat 2015 - 14:48

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankalara kredi faizlerini indirmeleri konusunda çağrıda bulundu

Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Artık bankalarımızın bahanesi kalmadı. Merkez Bankası hem politika faizini hem de fonlama faizini indirdi. Bankalardan, faizlerdeki bu gerilemeyi muhakkak kredi faizlerine özellikle de konut kredilerine yansıtmasını istiyoruz' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) desteğiyle gerçekleştirilen '2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi', Şişli Marriot Otel'de başladı. 'Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Yeni Hedefler' başlığı altında yapılan kongrenin açılış oturumunda bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  Merkez Bankası'nın dün açıkladığı faiz indirimi kararını değerlendirerek, bankalara çağrıda bulundu.

'BANKACILIK SEKTÖRÜ, REEL SEKTÖRÜ VE VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMESİN'

Hisarcıklıoğlu, 'Artık bankalarımızın bahanesi kalmadı. Merkez Bankası hem politika faizini hem de fonlama faizini indirdi. Bankalar da faizlerdeki bu gerilemeyi muhakkak kredi faizlerine özellikle de konut kredilerine yansıtmasını istiyoruz. Bankacılık sektörü, reel sektörü ve vatandaşlarımızı mağdur etmesin' dedi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bankalar-kredi-faizlerini-indirmeli/436958