Yazdır

Yunanistan'da durum iyiye gitmiyor

Tarih: 17 Şubat 2015 - 18:19

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Yunanistan'da durumun iyi gitmediğini söyledi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan konusunda durumun iyiye gitmediğini söyledi. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Schaeuble, dün sona eren Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısından anlaşma çıkmaması sonrası yaptığı ilk değerlendirmede, Atina'nın kurtarma programı isteyip istemediğine karar vermesi gerektiğini ifade etti.

Yunanistan ile kurtarma programının uzatılmasının en mantıklı yol olduğunu belirten Schaeuble, ülkenin yerine getirebileceği sözler vermesi gerektiğini savundu. Schaeuble ''Eurogroup'ta Yunanistan konusunda bir görüş birliği var. Anlaşma koşullarına bağlı kalınmazsa programı uzatmayız'' dedi.

Yunanistan'ın hali hazırdaki kurtarma programı 28 Şubat'ta sona eriyor ve müzakerelerden anlaşma çıkmaması durumunda Atina'nın eurodan ayrılma tehlikesinin artacağı ifade ediliyor. Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank bu ihtimalin yüzde 50'ye çıktığı tahmininde bulundu. 

Ortak basın toplantısında konuşan Eurogroup Başkanı Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem ise Yunanistan ile görüşmeler için kapılarının açık olduğunu söyledi. Dijsselbloem da Alman mevkidaşı gibi Yunanistan'ın programı uzatma konusunda bir karara varması gerektiğini belirtti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yunanistanda-durum-iyiye-gitmiyor/436230