Yazdır

Garanti’den, 1 bono ve 2 tahvil ihracı

Tarih: 31 Aralık 2014 - 15:17

Garanti Bankası, 7-9 Ocak 2015 tarihleri arasında 1 banka bonosu ve 2 tahvil ihracını gerçekleştirecek

Garanti Bankası, 7-9 Ocak 2015 tarihleri arasında, aynı anda farklı vadelerde 1 banka bonosu ve 2 tahvil ihracını gerçekleştirecek. İhraç edilecek 85 günlük ve büyüklüğü 310 milyon TL nominal olan bononun faizi, referans alınan Hazine Bonoları faizinin yaklaşık 45 baz puan üzerinde olacak. 368 günlük ve büyüklüğü 90 milyon TL nominal olan tahvil, referans alınan Devlet Tahvilleri faizinin yaklaşık 50 baz puan üzerinde, 728 günlük ve büyüklüğü 50 milyon TL nominal olan tahvil ise referans alınan Devlet Tahvilleri faizinin 100 baz puan üzerinde getiri sağlayacak.  
 
Bono ve tahvillerin toplam halka arz büyüklüğü 450 milyon TL nominal olacak. Bu miktardan fazla talep gelmesi durumunda, nominal tutar 675 milyon TL’ye kadar artırılabilecek. Minimum talep tutarı 10.000 TL nominal olacak bono ve tahviller, halka arz yöntemiyle satışa sunulacak. Halka arz süresi sona erdikten sonra, müşteriler dilediği zaman bono alım ve satımını ikincil piyasalardan yapabilecek. Yatırımcılar vade sonuna kadar beklerse, üzerinde belirtilen faiz oranı doğrultusunda nominal getiriyi alabilecek ya da ara dönemde, o anki piyasa fiyatı üzerinden satım yapabilecek. Tahviller ve bono, Borsa İstanbul Tahvil Bono piyasasında işlem görecek.
 
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Erün, “Garanti Bankası olarak, yatırımcıların kazançlı ve alternatif ürünlere yönelik talebine, yüksek getiri olanağı sağlayan ve güvenli bir yatırım aracı olan banka bonosu ve tahvillerimiz aracılığıyla cevap veriyoruz. Yatırımcıları, piyasa koşulları ve beklentileri hakkında bilgilendiriyoruz. Garanti güvencesiyle sunulan yatırım fırsatını değerlendirmek isteyenler, 7-9 Ocak tarihleri arasındaki bono ve tahvil ihracından yararlanabilir.” dedi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/garantiden-1-bono-ve-2-tahvil-ihraci/432149