Yazdır

Altındaki artışın ardında merkez bankaları mı var?

Tarih: 19 Kasım 2014 - 07:05

Altında yaşanan ani fiyat artışı piyasaları gafil avlarken dünya merkez bankalarının politika planlarının etkilemiş olabileceği belirtildi

Dün 1,193.95 dolarla iki haftanın en yüksek seviyesine çıkan altın fiyatı ons başına 1,200 dolarlık stratejik eşiğe yaklaştı. Altın fiyatı 7 Kasım’da, iki haftadan daha kısa bir süre önce 1,131.85 seviyesine gelmişti.

BNY Mellon’da piyasa stratejileri ekibinin başkanı Simon Derrick, altın fiyatlarındaki artışın, “insanların ABD ekonomi politikası konusunda yenilenen umutlarına ilişkin sessiz bir sinyal” olabileceğini söyledi.

Son haftalarda analist ve ekonomistlerde ABD merkez bankası Fed’in faiz oranlarını beklenenden yakın bir tarihte artıracağı beklentisi oluşmuş, bu da doları güçlendirirken altının fiyatının aşağıya dönmesine neden olmuştu.

Ancak dolarda bugün yaşanan nispi gerileme diğer merkez bankalarından beklentilerle birleşince altın fiyatı tekrar yukarı döndü.

İsviçre Merkez Bankası´nın 30 Kasım´ da bilançosunun yüzde 20´si oranında altın bulundurması konusunda yapılacak referanduma gidilecek olması da fiyatı canlı tutuyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/altindaki-artisin-ardinda-merkez-bankalari-mi/428967