Galatasaray Kulübü'nün Kasım ayı olağan divan kurulu toplantısı sona erdi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda kulüp muhasip üyesi Mete İkiz, kulübün 30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla mali durumuyla ilgili bilgiler verdi. İkiz, kulübün 31 Ekim 2013 itibarıyla 555 milyon lira, 30 Haziran 2014 itibarıyla ise 717,9 milyon lira olan net borç alacak farkının, 30 Eylül 2014 rakamlarına göre 811,5 milyon liraya ulaştığını aktardı. Yılın ilk 9 ayında Galatasaray Kulübü'nün 310 milyon lira gelir elde ettiğini ve bu rakamın geçen yıl aynı dönemde 356 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildiren İkiz, gelir düşüşü yaşandığına dikkati çekti.
İkiz, Türk Telekom Arena gelirinin geçen yıl aynı dönemde 100 milyon lira civarındayken, bu yıl 75 milyon lira seviyelerine gerilediğini, bunda da uygulamaya sokulan e-bilet sisteminin ve futbola olan ilginin düşmesinin etkili olduğunu ifade etti. Mete İkiz, kulübün yayın gelirlerinin 52 milyon liradan, 54 milyon liraya çıktığını, ancak sponsorluk gelirlerinde yüzde 18 oranında gerileme olduğunu vurguladı.
Galatasaray Kulübü'nün giderlerine açıklık getiren Mete İkiz, 2013 yılının ilk 9 ayında 340,5 milyon lira olan gider kalemlerinin, bu yılın aynı döneminde 410 milyon liraya ulaşarak yüzde 20 oranında artış gösterdiğini söyledi. İkiz, ilk 9 ayda 256 milyon lira ile sporcu ve teknik kadro giderlerinin başı çektiğini anlatırken, bu rakamın, geçen sezonun aynı dönemine kıyasla yüzde 23 arttığını bildirdi. Kulübün banka borçları nedeniyle 478,7 milyon lira temliği bulunduğunu kaydeden İkiz, gerçekleştirilen refinansman nedeniyle banka borçlarının uzun vadelere yayıldığını, sponsorluklar ve gelirler karşılık gösterilerek ödeme garantisi sağlandığını, ayrıca Türk lirası oranının da yüzde 11'den yüzde 60'lar seviyesine çekildiğini anlattı.
Tasarruf tedbirleriyle ilgili eleştiriler yapıldığını ancak bütçenin çok değişik şekilde harcanmış olduğunu dile getiren Duygun Yarsuvat, tüm gelirlerin de temlikli olduğunu kaydederek, 'Yeni imkanlar bulmaya çalışıyoruz ve bulduk. Yoksa karşınızda bu kadar rahat olabilir miyim? Kim buraya gelirse gelsin, aynı şeyi yapacaktı. Çok önemli bir şey de yapmıyoruz. Kulübü ayakları üzerinde tutmak istiyoruz. Kadro disiplininden söz edildi. Bu kadro yapılanmasını bir holdingde yaparsınız ama bir dernekte yapamazsınız. Bu kurumsallaşma lafları yanlış. Galatasaray zaten bir kurum. Deloitte gibi bir firma gelir, onun dediklerini de işe alır ve 100 bin, 50 bin, 40 bin lira gibi ücretlerle çalıştırırsınız. Ancak bir de Galatasaray'ı tanımak lazım' dedi.
Mehmet Helvacı'nın tüzük değişikliği konusunda açıkladığı, genel kurullara üst üste 4 kez mazeretsiz olarak katılmayanların üyeliklerinin düşmesi konusuna da karşı çıkan başkan Yarsuvat, 'Galatasaray içinde böyle tehditler yapmayınız. O madde geçmez. Emin olun geçmez. O zaman anca 500 kişiyle genel kurul yaparsınız, o da seçim olmaz. Lütfen bu konuda ısrarcı olmayın. Bundan vazgeçilmesi gerekir. Aidatını yatırmayanı da silmeyiniz çünkü dernekçilik, Galatasaraylılık, seviye ve saygıya dayanır. O sizin aidat borcu dediğiniz rakamları veremeyecek insanlar vardır. Onları çıkarttığınız vakit, kırarsınız, ağlatırsınız. Bunu sakın yapmayın' diye konuştu.