Yazdır

Euro düşüşe geçti

Tarih: 08 Ekim 2014 - 06:52

Euro beklentilerden fazla gerileyen Almanya fabrika üretimi verisi ile geriledi

Euro, Almanya fabrika üretimi verisinin 2009’dan bu yana en sert gerilemeyi göstererek Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) üzerindeki teşvik baskısını artırabilecek bir yavaşlamaya işaret etmesi ile, 16 önemli para biriminin çoğu karşında geriledi.

Ortak para birimi, analistlerin 5 yılın en ciddi gerilemesinin görülmesini beklediği Almanya’nın ihracat verisi öncesi, değer kaybetti. Yen, yetkililerin zayıflamasının hızından rahatsız olduğu söylentilerinin ardından, dolar karşısında iki gün üst üste geriledi. Avustralya doları faizlerin sabit kalması üzerine değer kazandı.

Londra merkezli Forex.com Avrupa araştırma müdürü Kathleen Brooks ‘Almanya’dan gelen her türlü olumsuz sinyal Euro Bölgesi’ni ciddi karamsarlığa düşürüyor. Eurodaki düşüşün sebebi de bu sayılabilir. Resesyona düşmezse bir çeyrek boyunca negatif büyüme kaydedilebilir’ yorumlarını yaptı.

Euro dolar karşısında yatay seyrederek New York saati ile 09:32’de 1.2655 dolar oldu. Euro yen karşısında ise yüzde 0.6 değer kaybıyla 136.82 yen seviyesinde. Japon para birimi dolar karşısında yüzde 0.6 yükselerek 108.13 oldu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/euro-dususe-gecti/425314