Yazdır

Dünya devleri İstanbul'a gelecek

Tarih: 27 Eylül 2014 - 08:10

Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul 'özel' toplantıları yarın başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) 'İstanbul özel toplantıları' ekonomideki sıcak gelişmelerin gölgesinde yarın başlıyor. İki günlük toplantılarda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekonomi yönetimi de konuşacak. Siyaset ve ekonomi dünyasından 500'ü aşkın kişiyi buluşturacak forum, Türkiye'nin 2015'te üstleneceği G20 Zirvesi öncesi de stratejik önem taşıyor. Erdoğan'ın forumda, özellikle son dönemde Türkiye ekonomisi üzerinde spekülasyon yaratmaya çalışan kesimlere yanıt vermesi bekleniyor. İstikrar ve güven mesajı üzerinde duracağı belirtilen Erdoğan'ın, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye değerlendirmelerine yönelik eleştirilerini de gündeme getireceği ifade ediliyor. Başbakan Davutoğlu ise forumun pazartesi günü yapılacak oturumunda konuşacak. Başbakan'ın, küresel gelişmeler karşısında 62'nci Hükümet'in ekonomik konulardaki duruşunu aktarması öngörülüyor.

4 ANA KONUYA ODAKLANACAK

Toplantıların ana teması "Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması" olacak. Irak, Suriye, Filistin, Mısır gibi yerlerdeki olumsuz gelişmelerin etkileri değerlendirilecek. Forumda ağırlıklı dört ana konuya odaklanılacak. Bunlardan biri de, Türkiye'nin 2015'te bir yıllığına üstleneceği G20 liderliği olacak. Toplantıların hedefi, bölgedeki ekonomik büyümeyi sürdürmeye yönelik çalışmalara odaklanacak. 

BARROSO DA  GELİYOR BARZANİ DE!

Zirvede ekonomi kadar, siyaset de geniş yer bulacak. Forumun katılımcıları arasında; AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelashvili, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Mali Başbakanı Moussa Mara, Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani bulunuyor. 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/dunya-devleri-istanbula-gelecek/424498