Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı
Tarih: 23 Eylül 2014 - 08:25
Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, ortaöğretimde başörtüsü yasağının kalktığını duyurdu
Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç açıklama yapıyor.
Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.
Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ilgili bakanlıklar tarafından hazırlanan uyuşturucu ile mücadele eylem planının Bakanlar Kurulu'nda onaylandığını ve takvime bağlandığını söyledi. Kısa vadeli çalışmaların 2014 sonuna kadar, orta vadeli çalışmaların ise 2015-2018 yıllarında gerçekleşeceğini belirten Arınç, 2019-2023 arasında da uzun vadeli çalışmaların hedeflendiğini ifade etti.
Arınç'ın açıklamaları şöyle:
"Öğrencilerin kılık kıyafetlerinde değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik gözden geçirildi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4. maddesinin birinci fıkrasının E bendinde yer alan 'başı açık' ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Yarın ve bir sonraki gün yayımlanabilecek. Bununla ortaöğretim kurumlarında başörtülü olarak öğretime devam edilebilecek. Öğretim hayatımız için hayırlı olmasını diliyorum.
"TÜRKİYE MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYECEK"
Değişen bir lşey yok. 46 yurttaşımızın kurtulmaları değişen tek şey. IŞİD veya başka örgütlerle mücadelede Türkiye mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Adı ne olursa olsun, terörü sona erdirmek için ortak bir tavra ihtiyaç var.
Irak'ta yaşanan olayları biliyoruz, pek çok örgüt var isim var. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız, örgütlerin etkisiz hale gelebilmesi için onu oluşturan sorunların ortadan kalkması gerektiğini söylüyor.
Terörün önüne geçilmesi için Türkiye dahil olacak mıdır olmayacak mıdır? Türkiye üzerine düşeni yapacaktır ama akılcı bir şekilde yapacaktır. Faydası zararı ne onu bilerek yapacaktır. İşin nerede başlayacağın nerede biteceğini bilmeden adım atmayacaktır.
SURİYE VE IRAK TEZKERELERİ
2 Ekim'de Meclis çalışma yapcak. Suriye ve Irak ile ilgili tezkereler gelecek. Şu anda 130 bini geçen bir sığınmacı sayısı var. Kayıtları tutulmaktadır. Türkiye bu geçişlerin güvenli olmasını arzu eder. Araçlarıyla geçmek isteyenler için ayrı bir prosedür var.
Şu anda geçişler azalmıştır. DBP ve HDP'li vekil ve belediye başkanları sıfır noktasında şov yapmak istiyorlar. Onlar hiçbir kayıt yapılmadan herkesin üzerindeki silahlarıyla geçişm yapmasını istiyorlar.
Bunun Türkiye'nin güvenliğine ne gibi tehditlerde bulunacağını aklı olan herkes tahmin edebilir. Sizinle biz ilgilebniyoruz, sizi biz kurtarıyoruz havasını vermektedirler. Bunlardan vazgeçsinler. Her şeyin bir prosedürü var. Diyelim, PYD güçleri silahlı bir şekilde girmek istediler. Bunun ne gibi güvenlik sorunlarına yol açacağını bilmiyorlar mı? Bizim için öncelikli olarak Türkiye'nin güvenliği esastır.
Tampon bölge gibi uygulamalar BM karıyla alınabilir. New York'ta kabul görürse, Türkiye planını yapıyor. Bu tezkere çıktığı zaman şuna da ihtiyacım var demeyeceğimiz kapsamlı bir tezkere üzerinde çalışıyoruz.
ÖZEL KUVVETLER TARTIŞMASI
Çatışma bölgelerindeki temsilciliklerimizi özel kuvvetlerin koruyacağı hususu doğrudur. Özel hareket timleri de deneyimli ve iyi yetişmiş emniyet mensuplarıdır. Ama bordo bereliler, savaş ve çatışma ortamını ortadan kaldıracak şekilde eğitiliyorlar. Musul'da yaşanan olay gözümüzü açtı. Söz konusu bölgeler Dışişleri Bakanlığımız tarafından belirlenecek.
Musul'daki rehinelerin kurtarılması konusu hepimizin yüreğini kabartması gereken bir operasyondur. Silah kullanılmamıştır. Takas sözcüğü söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanımız velev ki kelimesini sıklıkla kullanır. Bu takas yapıldığı anlamına gelmiyor."
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ortaogretimde-basortusu-yasagi-kalkti/424099