Yazdır

Danimarka'yı evinde devirdik!

Tarih: 03 Eylül 2014 - 23:02

Türkiye, özel maçta Danimarka'yı deplasmanda 2-1 yendi. Milliler maçı 1-0 mağlubiyetten çevirdi

2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda deplasmanda oynayacağı İzlanda maçı öncesi Damimarka ile deplasmanda son hazırlık maçına çıkan Milli Takımımız rakibini Ozan Tufan'ın son dakikada attığı nefis golle 2-1 mağlup etti.

Maçın ilk yarısında etkisiz olan ay yıldızlılar devreye de Daniel Agger'in penaltıdan attığı golle 1-0 geride girdi. İkinci yarıda ise oyuna dengeyi getiren Milliler dakikalar 55'i gösterdiğinde Olcay Şahan'ın güzel golüyle durumu 1-1'e getirdi. Maçın tam bu skorla bitmesi beklenirken sahneye çıkan genç oyuncu Ozan Tufan atığı harika gollle durumu 2-1'e getirdi ve müsabaka bu skorla tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR
A Milli Takım'ın Danimarka ile yapacağı hazırlık maçı nedeniyle birçok Avrupa ülkesindeki Türkler, Odense kentindeki TREFOR Park Stadı'na geldi. Karşılaşma için yaklaşık 4 bini Türk taraftarına olmak üzere 14 bin bilet satıldığı öğrenildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun da izlediği maça, 1990'lı yıllarda milli takımı çalıştıran Danimarkalı teknik direktör Sepp Piontek de TFF tarafından davet edildi.

İŞTE TAKIMLAR
Danimarka: Kasper Schmeichel, Peter Ankersen, Nicolai Boilesen, Daniel Agger, William Kvist Jörgensen, Christian Eriksen, Niclas Bendtner, Andreas Bjelland, Lasse Schöne, Thomas Kahlenberg, Pierre Emilie Höjbjerg

Türkiye: Onur Recep Kıvrak, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Gönül, Selçun İnan, Olcay Şahan, Mehmet Topal, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Ömer Toprak, Ersan Adem Gülüm, Ahmet İlhan Özek.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/danimarkayi-evinde-devirdik/422744