Yazdır

Piyasalar karlara odaklandı

Tarih: 14 Temmuz 2014 - 08:38

Uluslararası piyasalarda dikkatler, ABD şirketlerinin kar açıklamalarına çevrildi

Asya hisse senetleri değer kazanırken ve buna bağlı olarak, bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi bu ayın en düşük kapanışından yükselirken, altın dört ayın zirvesinden geri çekildi. Petrol, Orta Doğu'ya ilişkin arz endişelerinin azalması ile birlikte kayıplarını korurken, mısır, ABD'de piyasa fazlası tahminlerine bağlı olarak düşüşünü onuncu güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:34'te, yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, spot endeksin Nisan ayından bu yana en hızlı haftalık kaybını göstermesi sonrası yüzde 0.1 yükseldi. Batı Teksas petrolü (WTI) iki ayın en düşük seviyesi yakınında seyrederken, altın yüzde 0.3 geri çekildi. Endonezya rupisi zayıfladı. Mısır , ABD hükümetinin 2015 yılı arz görünümünü yükseltmesinin ardından yüzde 0.5 düştü. Sya fasülyesi en az 1973'ten beri en uzun düşüş dönemini daha da genişletti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) iki gün sürecek para politikası toplantısına bugün başladı. Çin bu hafta, ikinci çeyrek ekonomik büyüme rakamlarını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Strasbourg'da lanun koyuculara yapacağı konuşmada, bölge bankalar için ilave ucuz fonlama programının ayrıntılarını verebilir. Yatırımcılar ayrıca, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu hfta Kongre'de yapacağı konuşmayı bekliyor. Öte yandan, Citigroup Inc. ve Goldman Sachs Group Inc. kar rakamlarını açıklayacak.

Melbourne'de IG Ltd. piyasalar stratejisti Evan Lucas, "Geçen hafta açıklanan şirket karları, kar profilleri ile birlikte hisse senetlerine yansıyacak," dedi ve "ABD'de ikinci çeyrek kar sezonu küresel piyasalar için muhtemelen bir sonraki önemli yönlendirici olacak. Zira piyasa, Fed'in şimdilerde gördüğü 'kendini sürdüren' ABD ekonomisinin en iyi görünümünü elde edecek" şeklinde görüş bildirdi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/piyasalar-karlara-odaklandi/418767