Yazdır

Alp Keler’e Avrupa finans dünyasında önemli görev

Tarih: 18 Haziran 2014 - 12:22

Ak Portföy Genel Müdürü ve TKYD Başkanı Dr. Alp Keler Avrupa Fon ve Varlık Yönetimi Birliği’nin Yönetim Kurulu’na Seçildi

Avrupa Fon ve Varlık Yönetimi Birliği’nin (EFAMA-European Fund and Asset Management Association) 12-13 Haziran 2014 tarihinde Bükreş’te yapılan Genel Kurul toplantısında, Ak Portföy Genel Müdürü ve Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Dr. Alp Keler EFAMA Yönetim Kurulu’na seçildi.

“Ülkemiz Finans Sektörünün Uluslararası Temsili ve Finans Merkezi Olma Yolunda Önemli Bir Adım”

Dr. Alp Keler, EFAMA Direktörler Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Avrupa'da fon ve varlık yönetimi konusundaki en önemli kuruluşun yönetim kuruluna seçilmiş olmak, temsil ettiğim kurumlar adına önemli bir gelişme. Avrupa'da fon yönetimi sektörü, Avrupa Birliği ekonomisinin son 50 yıllık gelişiminde ve bugünlere gelmesinde oldukça kritik bir role sahip. EFAMA üyesi kuruluşlar Avrupa çapında yatırım ve emeklilik fonları başta olmak üzere toplam değeri 15 trilyon euroya ulaşan varlığı yönetiyor. Benim amacım da ülkemizde hızla gelişmekte olan varlık yönetimi sektörünü Avrupa çapında temsil etmek ve Türkiye’deki sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak için gerekli her türlü işbirliğini gerçekleştirmek.” dedi. Alp Keler ayrıca bu gibi oluşumlarda aktif rol almanın İstanbul Finans Merkezi kapsamında önem taşıdığını da belirtti.

Ak Portföy Genel Müdürlüğü ve TKYD Başkanlığı görevlerini yürüten Dr. Alp Keler öncesinde Fortis Portföy Yönetimi’nde Genel Müdür, ABN AMRO Asset Management Asia’da Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Portföy Yönetimi’nde Varlık Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. TED Ankara Koleji ve ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Keler,  Bilkent Üniversitesi’nden MBA derecesi aldı.   Galatasaray Üniversitesi’nde ekonomi hukuku yüksek lisansı ve Marmara Üniversitesi’nde bankacılık alanında doktora derecelerine sahip olan Keler, 2008-2011 yılları arasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde Portföy Yönetimi Dersi Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı.   CFA Society of İstanbul Eski Başkanı ve halen Danışma Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Keler, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/alp-kelere-avrupa-finans-dunyasinda-onemli/416698