Yazdır

Garanti'den kadın girişimcilere 2 milyar TL

Tarih: 16 Mayıs 2014 - 08:59

Garanti Bankası ve KAGİDER, yılın 3'üncü “Kadın Girişimci Buluşması”nı Niğde’de gerçekleştirdi

FINANSGUNDEM.COM-NİĞDE

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) 2008'den bu yana 27 ilde yaklaşık 5 bin girişimciyi ağırladığı ‘Kadın Girişimci Buluşmaları’nın bu yıl 3. toplantısı İstanbul ve Sivas’ın ardından Niğde’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Toplantıda ayrıca deneyimli kadın profesyoneller de yer aldı.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, bugüne kadar Garanti’nin iş sahibi kadınlara ve hakim ortağı kadın olan firmalara 2 milyar TL tutarında finansman sağladığını ve kadın girişimcileri desteklemeye de devam edeceğini söyledi. Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü konusunda da değerlendirmeler yapan Karadere, bankacılık sektöründe bu yıl KOBİ kredilerinin yüzde 17-18 büyümesini öngördüklerini, Garanti’nin ise KOBİ kredilerinde yüzde 20-21 düzeyinde büyümeyi hedeflediğini ifade etti. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN KADINLAR EKONOMİYE DAHA FAZLA KATILMALI” 

Toplantıda yaptığı konuşmada, "Garanti Ailesi olarak, kişiliği, vizyonu ve başarısıyla hepimize örnek olan merhum Ayhan Şahenk’in memleketi Niğde’de olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyen ve Garanti olarak her zaman, bir bankanın topluma, finansman kaynağı olmaktan çok daha fazlasını katabileceğine inandıklarını vurgulayan Nafiz Karadere, şu görüşleri dile getirdi: 

“Bu yaklaşımla finansman ürünlerimizin yanı sıra, toplumu dinleyen ve artı değer katan projeler üretiyor, geliştiriyor ya da destekliyoruz. Girişimciliği,özellikle de kadınların girişimciliğini son derece önemsiyoruz. Peki neden konuyu bu denli önemsiyoruz? Çünkü; nüfusun diğer yarısının aklından, fikrinden faydalanmayan, işgücü potansiyelini kullanmayan, duygusunu, yaklaşımını, bakış açısını göz ardı eden toplumların gelişim sürecinde hep birkaç adım geride kalacağını düşünüyoruz. 2013 yılı Küresel Cinsiyet Uçurumu raporu, ülkemizde erkeklerin yüzde 76’sının, kadınların ise sadece yüzde 30’unun işgücüne katıldığını gösteriyor. Oysa, kadınların ekonomiye, dolayısıyla hayata daha fazla katılmasının, sürdürülebilir büyümeye ve toplumsal uzlaşmaya sonsuz katkı sağlayacağı şüphesiz.” 

KADIN GİRİŞİMCİLERE 2 MİLYAR TL FİNANSMAN 

Nafiz Karadere, Garanti olarak 2008 yılından bu yana Kadın Girişimci Buluşmaları adlı bilgilendirme toplantılarını hayata geçirdiklerini belirterek, “Şimdiye kadar toplam 27 ilde yaklaşık 5 bin girişimciye ulaştık. Bugüne kadar, iş sahibi kadınlara ve hakim ortağı kadın olan firmalara 2 milyar TL tutarında finansman sağladık. Bundan sonra da, bankamızın sürdürülebilirlik politikasının vazgeçilmez bir parçası haline gelen kadın girişimciliği konusunda proje geliştirmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
EKONOMİDE KADIN VARLIĞI ARTMALI

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Türktan ise “KAGİDER çatısı altında biz Türkiye’de kadın girişimciliğinin gelişmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Girişimci kimdir, nasıl bir etki yaratır ve neden ekonomi için olmazsa olmazdır sorularına faaliyetlerimizle yanıt veriyoruz. Bizler gerek girişimci gerek çalışan olarak, kadınların ülke ekonomimizin önemli bir parçası olduğuna inanıyoruz. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların işgücü ve istihdamda eşit oranda temsil edilmediğini görüyoruz. Ekonomide kadın varlığının artması için çabalıyoruz. Girişimciliğin hem ekonomide kadın erkek eşitliği anlayışını yaymak hem de artacak kadın istihdamıyla önemli bir çözüm olduğuna inanıyoruz. Kadın girişimcilerin başarısıyla, kadının ekonomiye katılımına yönelik toplumsal algının daha çabuk dönüşeceğini savunuyoruz.” şeklinde konuştu.
 
İKİ PANEL, 4 KONUŞMACI

"Kadın Girişimci Buluşmaları" kapsamında düzenlenen "Finansmana Erişim, Pazarlama ve Satış" başlıklı ilk panelde Piramit Danışmanlık’tan Berrin Kuleli “Geleneksel Pazarlama ve Satış Kanalları”, Tarımsal Pazarlama’dan Tülin Akın ise “Rol Model” konulu konuşmalar yaptı. "Değişen Dünya Düzeninde Girişimcilik" başlıklı ikinci panelde; DirectComm’dan Sanem Oktar Öğüt “İşinizi Büyütürken Dijital Pazarlama”, A&C Özsan Eğitim ve Danışmanlık’tan Ayşegül Özsan ise “İş Yaşam Dengesi” başlıklı sunumlarıyla yer aldı. Her iki oturumun sonunda, konuklardan gelen sorular cevaplandırıldı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/garantiden-kadin-girisimcilere-2-milyar-tl/414136