Yazdır

Son nefeslerini paylaştılar

Tarih: 16 Mayıs 2014 - 05:37

Maskeleriyle 45 dakikada çıkışa ulaşamayacağını anlayan 14 madenci sığındıkları revirde oksijen tüpünü sırayla soludu ama bekledikleri mucize gelmedi

Kurtarma çalışmalarının devam ettiği madenin içerisinde, yangından sonra yürekleri dağlayan ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

Yoğun karbonmonoksit gazına maruz kalan işçiler yanlarındaki oksijen maskelerini takıp ölüme direnmeye çalıştı. Ancak bu maskelerinin 45 dakikalık bir süre için yeterli olmasından dolayı işçiler, hayatını kaybetti. Ancak bir noktadaki işçiler, 45 dakikalık süre içerisinde dışarı çıkamayacaklarını anlayınca madencilerin ‘Revir’ olarak adlandırdıkları, yaklaşık 5 metrekarelik odaya sığındı. Odaya girip kapılarını üzerlerine kapatan 14 işçi, bu odadaki oksijen maskeleri ve oksijen tüpünden sağladıkları temiz havayı, sırayla kullanmaya başladı. 

MUCİZE OLMADI

Ancak yardım ekiplerinin gecikmesiyle, 14 işçi, saatlerce ölüme direndikleri yaşam odasında hayatlarını kaybetti. Bu işçilerin toplu olarak bulunan cesetleri, madenden çıkarıldıktan sonra ailelerine teslim edildi. 14 işçinin ölüme direnişleri, 33 madencinin Şili’de 69 gün yaşam odasında ölüme direnişlerini hatırlattı. Ancak onlar gibi mucizeyi yaşatamadı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/son-nefeslerini-paylastilar/414118