Yazdır

Altın fiyatları artacak mı?

Tarih: 06 Şubat 2014 - 09:40

Dünyada fiziki altına olan talebin arttığı, bunun yakın zamanda fiyatlara yansıyabileceği öne sürülüyor

Asianomics kurucusu ve CEO’su Jim Walker “fiziki altın piyasadan hızla kayboluyor. Bu gerçek anlaşılınca altın fiyatları tavana vurur” dedi.

Altın fiyatlatrında geçen yıl yaşanan büyük düşüş sonrası, dünya çapında darphaneler altın paralarda rekor talep olduğunu bildirdiler. Avustralya’nın tek altın rafinerisini işleten Perth Darphanesi altın para ve küçük külçe altın satışlarının Ocak ayında yüzde 10 artarak 68,818 onsa ulaştığını açıkladı.

Ancak altın fiyatları hala onsu 1256 dolar civarından yukarı çıkamadı. Paradigm Securities den Barry Dawes, “Hala borsaya kote fonların altın sattıklarını düşünüyorum. Ancak bu böyle devam edemez ve altının gerçek arz-talep verileri fiyatları yukarı doğru itecektir” dedi.

Dawes’a göre altın boğa piyasasında beni bir döneme doğru ilerliyor. Dawes bu görüşünü altın madenciliği yapan şirketlerin hisselerinde görülen yükselişlere dayandırdı.

Avustralya’nın Newcrest Mining hisseleri, Ocak ayında yüzde 31 artarak son üç aydaki en yüksek düzeye çıktı.

Ultimate Wealh report editörü Sean Hyman, altın fiyatlarının 1175-80 dolar seviyesinin üzerinde tutunduğu sürece kendisinin olumlu olmaya devam edeceğini söyleyerek, “dolardaki zayıflık metallerde sağlam bir temel oluşturabilir ve hisselerdeki çalkantı da altına yardımcı olur” dedi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/altin-fiyatlari-artacak-mi/407317