Yazdır

Yatırımcıların kafası karışık!

Tarih: 28 Ocak 2014 - 15:25

İşte uzmanlardan TCMB'nin bu akşam gerçekleşecek olağanüstü toplantısı öncesi yatırımcılara önemli öneriler...

Piyasalar Merkez Bankası’nın bu akşamki olağanüstü toplantısına odaklanmış durumda. Toplantıdan faizlerde artırım yönünde bir adım gelmesi genel beklenti. Kararın piyasanın kapanmasının ardından gelecek olması ise, yatırımcının pozisyonunu bugün seans sonuna kadar almalarını gerektiriyor.

TL’YE GEÇMEK İÇİN FIRSAT VAR

CNBCe.com’a konuşan uzmanlar, MB’nin faiz artırımına gideceğini ve bunun da TL’yi destekleyici bir gelişme olacağını hatırlatıyor. Global Menkul Değerler Stratejisti Gökhan Uskuay, “TL’ye geçmek için hala fırsat var. Kur 2,39’dan 2,25’lere gerilerken sadece kısa pozisyonlar kapandı. TL’de açılan uzun pozisyon olmadı” dedi. Uskuay’a göre, MB kararının ardından kısa pozisyonların kapanması devam edebilir ve hatta TL’de uzun pozisyonlar da açılabilir.

TL'YE KARŞI POZİSYON ALINMAMALI

Garanti Yatırım Para Piyasaları Analisti Gökalp İçer de, TL’nin değerlenmeye devam edeceği görüşünde. “Ara PPK öncesinde TL karşısında pozisyon alınmamalı” diyen İçer, TL’ye karşı spekülatif pozisyonu olan yatırımcıların da bu pozisyonları bugün kapatması gerektiğini söyledi.

BANKA HİSSELERİ İÇİN PİYASA İZLENMELİ

TL tarafında strateji net olsa da borsada yatırımcıları daha zor bir karar bekliyor. Gedik Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Taner Özarslan, MB’den gelecek faiz artırımının piyasa faizlerine de yansıyacağını hatırlatarak “Yüksek faiz orta vadede hisselere yaramaz” dedi. Ancak Özarslan’a göre, faiz artırımının gelmesiyle döviz girişinin olması borsaya da olumlu yansıyabilir. Global Menkul Değerler’den Gökhan Uskuay ise, banka hisselerinde pozisyon almak için kararın ardından yatırımcıların birkaç gün piyasayı izlemesini tavsiye ediyor. Uskuay, banka dışı hisselerde ise şimdiden pozisyon alınabileceği düşüncesinde.

'MEVDUAT CAZİP OLACAK'

Merkez Bankası’nın beklenen faiz artırımını yapması durumunda mevduatın daha cazip hale geleceği de piyasa oyuncularının genel kanısı. “Olası faiz artırımıyla birlikte TL’nin verdiği faiz daha cazip olacak” diyen Taner Özarslan, mevduat faizlerinin de yavaş yavaş yüzde 10’un üzerine çıkacağını söyledi. Gökhan Uskuay da, yatırımcıların yarını bekleyip kısa vadeli mevduat hesabı açabileceklerini belirtti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yatirimcilarin-kafasi-karisik/406682