Yazdır

Altın iki ayın zirvesine çıktı

Tarih: 27 Ocak 2014 - 08:19

Altın, gelişen piyasa varlıklarına gelen sert satışlar sonrası artan güvenli liman alımlarından destek buluyor

Altın, gelişen piyasa varlıklarına gelen güçlü satışların güvenli liman alımlarını artırmasının desteğiyle, son iki ayın en yüksek seviyesine çıktı ve Eylül 2012'den bu yana gösterdiği en uzun haftalık kazanç serisini daha da genişletti.

Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,279.61 dolara kadar çıkarak 18 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra, Singapur saati ile 11:12'de 1,273.04 dolara geldi. Metal, Türkiye'den Hindistan'a, hisse senetleri ve para birimlerine gelen güçlü satışların ardından, geçen hafta ile birlikte beş hafta üst üste yükseldi ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Arjantin'in geçen hafta para birimi pesoyu devalue etmesi gelişen piyasalara ilişkin endişeleri artırırken, Çin'de imalat sanayinin yavaşladığını işaret eden veri, bu endişelere katkıda bulundu. Altın, Asya'da artan fiziki talep işaretlerinin Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceği beklentilerini dengelemesi sonucu, 31 Aralık'ta gördüğü son altı ayın en düşük seviyesinden sıçrama yaptı.

Singapur'da aracı kurum IG Asia Ltd.'nin stratejisti Kelly Teoh, "Altının ivmesi halihazırda yukarı yönlü ve gelişen piyasalardakis atış dalgası buna destek oluyor," dedi ve "Yılın başından bu yana talep var" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg'in kur stratejisti Mark Cranfield'e göre, altın, 1,275.60 dolardaki 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinden kapatması ile birlikte, kazançlarını bu hafta 1,300 dolara genişletebilir. Cranfield, altının son bir haftadır 55 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olduğunu ve MACD göstergesinin yüksek fiyatları işaret ettiğini kaydetti. Fiyatlar en son 1,300 doların üzerini 8 Kasım'da görmüştü.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/altin-iki-ayin-zirvesine-cikti/406567