Yazdır

Fenerbahçeliler primi alamadı ama mutlu

Tarih: 02 Ocak 2014 - 10:12

17 maçın 13’ünü kazanan sarı-lacivertli futbolcular, yaklaşık 130’ar bin dolarlık primden oldu

Futbolda eski alışkanlıklar arasında yer alan, “Başarıya prim” uygulaması, bu sezon Fenerbahçe’de uygulanmadı. Ne puan hesabı, ne de genel anlamda bir prim uygulanmayan sarı-lacivertli futbolcularda yine de motivasyon kaybı yaşanmadı. Takım, geçmiş dönemlere göre çok daha başarılı oldu, en yakın rakibi Galatasaray’a 8 puanlık tarihi bir fark atarak liderliğe kuruldu.
Kulübün içinde bulunduğu ekonomik durum sebebiyle maaşlar ve maç başları dışında bu sezon ekstra prim uygulamasını rafa kaldıran Fenerbahçe Yönetimi, birçok kulübün de faydalandığı prim sistemini bu sezon uygulamadı. Buna rağmen takım 13 galibiyet elde ederek her şeyin para olmadığını göstermiş oldu.
Başkan ve yönetim, bu sezon prim olmayacağını açıklamasına rağmen, futbol takımının bu performansı takdirle karşılandı. Yönetimin, devre arası başlamadan önce takıma bir jest yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Takımın bu perfomansını ödüllendirmek isteyen yönetimin, ikinci yarı başlamadan bir prim jesti yapabileceği ifade edildi.  

Kayıp büyük

Geçtiğimiz sezonlarda tek maçın galibiyet primi 5 ile 10 bin dolar arası değişiyordu. Kazanılan Galatasaray derbisinin primi de doğal olarak daha fazla oluyordu. 13 maçın geçen sezonki primlere göre ortalaması yaklaşık 10 bin dolara geliyor. Bu sezon, aynı prim sistemi yürürlükte olsaydı, futbolcular maaş ve maç başlarının yanı sıra 130 bin dolarlık ekstra bir ücret alacaktı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fenerbahceliler-primi-alamadi-ama-mutlu/404678