Yazdır

AK Parti harekete geçti

Tarih: 01 Ocak 2014 - 09:32

Yasal düzenlemede savcıların adli kolluk görevi sırasında, “denetim mekanizmasının” daha güçlü hale getirilmesi öngörülüyor

Adli Kolluk Yönetmeliği değişikliğine ilişkin Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından yönetmeliğin tümden iptal edilebileceği beklentisi üzerine harekete geçen AK Parti, değişikliği yasayla Meclis’ten geçirmeyi planlıyor.

Başbakanlık ve AK Parti hukukçuları ile Adalet Bakanlığı bürokratlarının üzerinde çalıştığı yasal düzenlemede savcıların adli kolluk görevi sırasında, “denetim mekanizmasının” daha güçlü hale getirilmesi öngörülüyor. Düzenleme ile soruşturmayı yürüten savcının, başsavcıya bilgi verme zorunluluğu belirginleştirilerek, yasal dayanağa oturtulacak. Ayrıca bu denetime uymayan savcılara yönelik yaptırımlar da ağırlaştırılacak. Danıştay’ın, yönetmelik değişikliğini iptal edeceği öngörüsüyle düzenlemenin, Meclis’te öncelikli olarak görüşülmesi sağlanacak.

DANIŞTAY TASARISINA EK

Bunun için de yeni bir yasa tasarısının Meclis’e sevk edilme süreci beklenmeden, Meclis Genel Kurulu’nda bekleyen Danıştay Kanunu değişikliğine bir yeni madde eklenerek bu düzenlemenin yapılabileceği belirtiliyor. Meclis komisyonlarından geçen ancak bütçe görüşmeleri nedeniyle Genel Kurul’da henüz görüşülemeyen Danıştay Yasa Tasarısı’nın içinde, Ceza Muhakemeleri Yasası’na ilişkin de yeni bir düzenleme bulunuyor. Adli Kolluk Yönetmeliği’yle ilgili düzenlemeler Ceza Muhakemeleri Yasası’nı ilgilendirdiği için tasarıya bir madde eklenmesi mümkün.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ak-parti-harekete-gecti/404584