Yazdır

Hür Adam'dan Gülen'e gönderme

Tarih: 30 Aralık 2013 - 15:01

Hür Adam filminin yapımcısı, Fethullah Hoca'ya "özür dilesin" diye seslenen bir ilan verdi...

Sanayici kimliğinin yanı sıra yapımcı ve yönetmenliğiyle de bilinen Mehmet Tanrısever, yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarının devam ettiği süreçte dikkat çekici bir ilan verdi. Yönetmeni olduğu Hür Adam isimli filmi Fethullah Gülen’e ithaf eden Tanrısever “Ümitvar ol Türkiyem! Gelecek daha da güzel olacak…” başlıklı ilanında Kur’an’dan iki ayete yer verdi. İlanın sahibi Mehmet Tanrısever, yaptığı açıklamada Gülen'in özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İlanda, Kur’an’da yer alan şu iki ayet paylaşıldı:

* Müminler müminleri bırakıp kafirleri veli (dost) edinmişler. Kim böyle yaparsa Allah ile ilişiğini kesmiş olur. (Ali İmran 28. Ayeti)

* Müminler sadece kardeştirler, o halde ihtilaf eden kardeşlerimizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki, O’nun merhametine nail olasınız. (Hucurat 10. Ayet)
 

'33 YILDIR TANIYORUM'
 

İlanın sahibi Mehmet Tanrısever, Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen’in özür dilemesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “İlanda yer alan Allah’ın ayetleri, benim sözüm değil. Ben sadece ismimi koydum. Hocaefendi’yi 33 senedir tanıyorum. Birçok kez görüşmüşlüğümüz var. Ama şu geldiğimiz durumlar üzüntü verdi. Çok üzüldüm. Bir insanın hem ruhen hem fiziken çöküntüsünü gördüm. Neden bu duruma düşürülmüş Hocaefendi? Bağırmaya çağırmaya, kavgaya ne gerek var? Tayyip Bey de bas bas bağırıyor beddua yapılmaz diye…”

MERT ÇELİK'İN SAHİBİ

Minyeli Abdullah filminin de yapımcısı Mehmet Tanrısever’in son yankı uyandıran filmi Bediüzzaman Said Nursi’yi anlatan “Hür Adam" filmi olmuştu. 10’a yakın filmin yapımcılığı ve yönetmenliğini yapan Tanrısever, sinemanın yanı sıra sanayici kimliğiyle de tanınıyor. Tanrısever, Mert Çelik şirketinin sahibi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hur-adamdan-gulene-gonderme/404456