Yazdır

Antalya’da deprem paniği

Tarih: 28 Aralık 2013 - 17:46

Antalya Körfezi’nde 6 şiddetinde deprem…

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD)'dan yapılan açıklamada Antalya'da saat 17.21'de merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 6,0 büyüklüğünde sarsıntı yaşandığı kaydedildi.
Antalya Valisi Sabahattin Öztürk deprem sonrası şu sözleri kaydetti: "Ben de çok hissettim. Elimize ulaşan bir hasar bilgisi yok. Makam odada çalışıyordum, çok hissettim. 2. katta bu kadar hissettiysem yüksek apartmanlarda daha çok hissedilmiştir. Uzun sürdü, süre veremiyorum ama uzun sürdü. Antalya 2. derecede deprem bölgesi olarak belirlendi. Ancak eskiye dair binalarımızın gözden geçirilmesi lazım. Herkesin tedbirler alması gerekiyor."
Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Şimşek deprem sonrası "Herhangi bir hasar bildirimi henüz yok. Ekiplerimiz hazırda bekliyor. 3-5 gün önce Ahmet Ercan hocamızın yazısı vardı sitesinde. İnşallah daha kötüsü olmaz. Önlemlerimiz alıyoruz" dedi.
AMERİKAN JEOLOJİK ARAŞTIRMALAR KURUMU: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.8
Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin büyüklüğünü 5.8 olarak duyurdu. USGS, 51 kilometre derinliğindeki depremin Antalya’nın Avsallar beldesi açıklarında meydana geldiğini belirtti. USGS, depremin merkez üssünün, Avsallar'ın 80 kilometre güneybatısı olduğunu ifade etti.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/antalyada-deprem-panigi/404330