Yazdır

Fed'den kredilere sınırlama

Tarih: 24 Aralık 2013 - 06:59

Fed, Dodd-Frank yasası kapsamında acil durumda zor durumdaki kuruluşlara kredi verme yönetimine ilişkine sınırlama önerisinde bulundu

ABD Merkez Bankası, zor durumdaki kuruluşlara acil durum kredilerinin genişletilmesi uygulamasının yönetimine ilişkin düzenlemelere, Dodd-Frank yasası ayarlaması yapılmasını istedi.
Washington'dan açıklanan metinde Fed, "Önerilen kural, acil durum kredi program ya da mekanizmasının finansal sisteme likidite sağlama amacıyla tasarlandı, zor durumdaki bir finansal şirkete bireysel olarak yardımcı olmak için değil" dedi.

Fed, 7 Mart'a kadar, merkez bankalarının bankaları milyarlarca dolarla desteklenmesine neden olan finansal krizin ardından uygulamaya konuşan Dodd-Frank yasasına uygun olan önerisine dair görüş toplayacak. Yasa, vergi mükelleflerinin parasının zor durumdaki şirketleri kurtarmak için kullanımını azaltma çabası kapsamında, Fed'in likidite desteğini genişletme yeteneğini daralttı.

Açıklamaya göre, kredi, tüm Fed'lerden yalnızca geniş kapsamlı ayrıcalıkla bir program ya da mekanizma kanalıyla genişletebilir. Fed'in yetkilendirme için, "alışılmadık ve acil" durum tanımlarını da dahil olmak üzere gerekçelendirmeyi hızlı bir şekilde belgelemesi gerekiyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fedden-kredilere-sinirlama/403929