Yazdır

AYB’den 150 milyon avro kredi

Tarih: 10 Aralık 2013 - 16:36

AYB, yerel toplulukların sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla 150 milyon avro kredi sağlama kararı aldı


Avrupa Yatırım Bankası (AYB), yerel toplulukların sürdürülebilirliğine katkı yapacak yatırımları desteklemek amacıyla Türkiye İş Bankası AŞ’ye 150 milyon avro kredi sağlama kararı aldı.
AYB’den yapılan açıklamada, söz konusu yatırımların enerji verimliliği, çevre, doğal afetlere karşı koruma, sağlık ve çalışma şartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra hukuken gerekli güvenlik yükümlülükleri alanlarında gerçekleştirilebileceği belirtildi.
AYB’nin Türkiye’den sorumlu Başkan Yardımcısı Pim Van Ballekom, İş Bankası ile üçüncü kredi anlaşmasının imzalanmasıyla iki kurum arasındaki sıkı işbirliğinin geliştirilmesinden memnuniyet duyduklarını kaydederek, “Bu yeni finansman kolaylığını, Avrupa Birliği'nin (AB) bankası sıfatıyla yerel toplulukların sürdürülebilirliği yararına temin ediyoruz. Girişimimiz, İş Bankası ile oluşturulan ortaklığın sinerjisiyle daha da geniş bir etki yapacaktır” dedi.
Sürdürülebilir yatırımlarda aktif bir politika izleyen KOBİ'lere ve orta düzey sermayeli şirketlere kredi sağlayacak bu yeni kolaylığın, AB ile Türk şirketlerinin çevre ve sosyal sorumluluk alanlarındaki yakınlaşmasına katkı yapacağını söyleyen Van Ballekom, “Bu anlaşmayla AYB ve İş Bankası, Türkiye ekonomisinin ve büyüme potansiyelinin temel bir unsurunu oluşturan ülke KOBİ'lerinin ulaşılabilirliğini ve olgunluğunu pekiştirmeyi amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/aybden-150-milyon-avro-kredi/402874