Yazdır

Çin'de dev altın mahzeni çıktı

Tarih: 11 Kasım 2013 - 16:14

Çin'de bu yıl tahmin edilen altın talebinin 2 katı kapasiteli bir altın mahzeni açıldı

Malca-Amit Global Ltd. tarafından Çin'in Şanghay şehrinde yaklaşık 2,000 ton altın bulundurma kapasitesi olan mahzen bu ay kullanıma açıldı.
Hong-Kong merkezli firma böylece en büyük tesisini açmış olurken, değerli metaller genel müdürü Joshua Rotbart, mahzende aynı zamanda elmas, külçe altın ve diğer sanat ürünlerinin de saklanabileceğini belirtti. Bloomberg tarafından yapılan hesaplamalara göre mahzenin bugünün hesaplamalarıyla 82.5 milyar dolar değerinde altın bulundurma kapasitesi var. Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından yapılan açıklamaya göre Çin'de toplam talep 2013 yılı itibariyle 1,000 tona ulaşabilir.
WGC'nin açıklamalarına göre Çin'de altın talebi bu yıl yüzde 29 artış göstererek rekor seviyeye çıkabilir. Şanghay'ın yeni serbest bölgesinde yapılan bu yatırım dünya genelinde talebin ABD ve Avrupa'dan Asya'ya doğru kaydığı yönünde algılanıyor. Külçe altın, mücevherat ve sikke altına Çin, Hindistan, Endonezya ve Vietnam'dan gelen talep 2004 yılındaki küresel talebin yüzde 35'ini oluştururken, şimdi yüzde 60'ına denk geliyor.
Hong-Kong merkezli Precious Metals Insights Ltd. yönetici direktörü Philip Klapwijk, "Böyle bir tesis Çin'in altın piyasası için çok büyük bir güven oyudur. Talep için trend çok pozitif oldu son zamanlarda" yorumunu yaptı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cinde-dev-altin-mahzeni-cikti/400054