Yazdır

Demirel'e ikinci kırmızı bülten

Tarih: 22 Ekim 2013 - 08:19

Halkbank davasında ‘zimmet’ suçundan verilen 12.5 yıl hapis cezası onanan Yahya Murat Demirel için ikinci kez ‘kırmızı bülten’ çıkarılacak

Halkbank davasında ‘zimmet’ suçundan verilen 12.5 yıl hapis cezası onanan Yahya Murat Demirel için ikinci kez ‘kırmızı bülten’ çıkarılacak. Demirel, Egebank davasındaki 17.5 yıl hapis cezası onanınca 2012’de yurt dışına kaçmıştı
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yeğeni Yahya Murat Demirel hakkında Halk Bankası’ndan bazı şirketlerine talep ettiğinden daha yüksek krediler çıkardığı, kredilerin bir kısmının geri dönmesine rağmen bankayı 159 milyon dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle dava açıldı.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “zimmet” suçundan ve suçun zincirleme olarak işlendiğini de göz önüne alarak, Yahya Murat Demirel, Hüsnü Barbaros Olcay ve Gökalp Baştürk’ü, yasal artırım ve indirim maddelerini de uygulayarak, 12 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kararı Yahya Murat Demirel, Hüsnü Barbaros Olcay ve Gökalp Baştürk yönünden onadı.

İkinci kırmızı bülten
Yargıtay 11. Ceza Dairesi verdiği kararın ardından dosyayı yargılamanın yapıldığı mahkemeye önümüzdeki günlerde gönderecek. İnfaz savcılığının dosyayı inceledikten sonraDemirel hakkında yakalama kararı ve kırmızı bülten çıkarması bekleniyor.
Yahya Murat Demirel daha önce İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde el konulan Egebank’ı ‘usulsüz işlemlerle zarara uğrattığı’ iddiasıyla yargılanmış ve17 yıl 6 ay hapse mahkum etmişti. Yargıtay 7. Ceza Dairesi ise Demirel’in bu cezasını Mayıs 2012’de onamıştı. Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Demirel hakkında cezası infaz edildikten sonra yakalama kararı ve kırmızı bülten çıkarılmıştı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/demirele-ikinci-kirmizi-bulten/398149