Yazdır

Kadıköy'de gol sesi çıkmadı

Tarih: 06 Ekim 2013 - 14:27

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasındaki Fenerbahçe - Trabzonspor derbisi sona erdi

Spor Toto SÜper Lig'de haftanın maçı Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaydı. Dev maçta iki tarafın da çabası sonuç vermedi ve mücadele 0-0 sona erdi. 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor ile yaptıkları maçta, sakatlıklar nedeniyle kadrosunda mecburi değişiklik yaptı.
Ligde geçen hafta deplasmanda Gençlerbirliği mücadelesinde sakatlanan Meireles'in yerine orta alanda Holmen'i görevlendiren Ersun Yanal, dün akşamki antrenmanda sakatlanan Alves'in yerine de savunmada Bekir İrtegün'e şans verdi. Sarı-lacivertli ekibin 18 kişilik kadrosunda Meireles ve Alves'in yanı sıra, Hasan Ali Kaldırım ile yabancı kontenjanına takılan Cristian ve Yobo bulunmadı.
Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal ile yapılan ilk maçta 90 dakika sahada kalan ancak daha sonra kadroya giremeyen savunma oyuncusu Kadlec de haftalar sonra 18 kişilik kadroda yer aldı.
Bu arada, Alves'in sol üst ön adalesinde kısmi yırtık oluştuğu, milli maçlar nedeniyle lige verilecek aradan sonra 8. haftada Kayseri Erciyesspor ile yapılacak mücadeleye yetiştirilmeye çalışılacağı öğrenildi.Teknik direktör Yanal'ın savunmada Alves'in yerinde görevlendirdiği Bekir İrtegün, bu sezon ilk kez bir maça, savunmanın ortasında görev alan diğer isim Egemen Korkmaz ile başladı.
Bekir İrtegün'ün bundan önce ilk 11'de başladığı maçlarda Egemen Korkmaz sakatlığı nedeniyle forma giyememişti. Teknik direktör Ersun Yanal, sakatlığı bulunan Meireles'in yerine orta alanda görev verebileceği Emre Belözoğlu-Cristian-Holmen üçlüsünden Trabzonspor maçı için Holmen'i seçti. Sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Emre Belözoğlu, 1,5 aylık aranın ardından maç kadrosuna girdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile 3-3 berabere kalınan maçta ilk 11'de görev yapan Colman, sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertlilere karşı oynamadı. Akçay, Colman'ın yokluğunda, sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemeyen Giray Kaçar'ı ilk 11'e aldı. Bu sezon ligde sadece 3. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyen Giray, 3 hafta sonra yeniden ilk 11'de yer buldu. Giray, ilk 11'de başladığı Akhisar Belediyespor maçının 29. dakikasında sakatlanınca oyundan çıkmıştı.
Bordo-mavililerde Alanzinho ve Bamba yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle kadroda yer almadı.
Mücadeleye hızlı bir başlangıç yapan Fenerbahçe, rakip kalede baskı oluşturdu ve 2. dakikada Holmen ile gole de yaklaştı. Ancak 10. dakkadan sonra ev sahibi ekibin baskısını kıran Trabzonspor, hızlı hücumlarla rakip kalede etkli olmaya çalıştı. 31. dakikada Alper Potuk'un pasıyla rakip yarı sahada topla buluşan Sow'un sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Zokora'ya çarparak tekrar Senegalli futbolcunun önüne düştü. Önünde bulduğu topla ceza sahasına giren Sow'un sol çaprazdan yaptığı vuruşta top kaleci Onur'dan döndü. Trabzonspor savunmasında Aykut Demir topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısında başka önemli pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
İkinci yarıda Fenerbahçe baskısını artırdı ama bordo maivli ekip savunmada açık vermedi. Webo ile bir topu direkten dönen Fenerbahçe, birçok poziyondan faydalanamadı ve ve mücadele 0-0 sona erdi. 
STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEM: Hüseyin Göcek
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Alper (Dk. 54 Emre), Kuyt, Sow, Holmen (Dk. 63 Emenike), Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Giray, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Olcan, Zokora, Adrian, Yusuf, Malouda, Henrique
TEKNİK DİREKTÖR: M.Akçay
SARI KART: Dk. 28 Yusuf, Dk. 30 Mehmet Topal; Dk. 90 Mustafa
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/kadikoyde-gol-sesi-cikmadi/396931