Yazdır

S&P'ye göre Merkez ikilemde!

Tarih: 24 Eylül 2013 - 14:05

S&P analisti Jean Michael Six, TCMB'nin enflasyon ve büyüme arasında bir ikilemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's Avrupa Başekonomisti Jean Michel Six, CNBC-e özel yayınına katıldı. Six, "Dış finansmana bağımlılık Türkiye için kırılganlık yaratıyor" dedi. "Uluslararası sermayenin gelişmekte olan piyasalardan tekrar gelişmiş piyasalara aktarılmasını öngörüyoruz" diyen Six, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu bir öngörü. Şimdi likiditelerin yeniden bir manada evine dönmekte olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, Türkiye, Güney Afrika gibi ülkeler daha az dışa bağımlı hale gelecek. Uzun dönemli olarak dışa bağımlılığı azaltmak bu ülkelerin hedefi olmalı."
MERKEZ İKİLEMDE!
S&P analisti Jean Michael Six, Başçı'nın açıklamalarını değerlendirdi. Analiste göre, Merkez Bankası bir ikilemle karşı karşıya.
S&P'nin bugün Türkiye'deki toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan analisti Jean Michael Six  TCMB'nin enflasyon ve büyüme arasında bir ikilemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.
Merkez Bankası politikalarının likiditeyi de koruduğunu kaydeden Six,  kısmen başarılı olunduğunu ifade etti. "Merkez'den verilen mesajlar ilk başta kafa karıştırıcı olarak görülmüştü" diyen S&P analisti, ek olarak FED'den bu yana euronun güçlendiğini, bunun da AB için iyi olmadığını belirtti.
"MERKEZ'İN KARARINI DOĞRU BULUYORUM"
"Merkez Bankası'nın TL'yi koruma kararını doğru karşılıyorum" diyen Six, "TL çok ciddi enflasyon riskiyle karşı karşıya. Bence Fed'in kararı Türkiye'ye kısa dönemli olarak nefes aldırdı. Bu karar piyasalara biraz zaman kazandırdı" dedi.
"Bence merkez bankaları için çok zor bir zamandan geçiyoruz çünkü piyasalar çok hassas" diyen Six, "İnişler çıkışlar oluyor. Her söz etkiliyor piyasaları. Bence Türkiye MB bakımından biraz mesajlar bakımından karışıklık olmuş olabilir" şeklinde konuştu.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/spye-gore-merkez-ikilemde/395631