Yazdır

Başbakan'dan flaş açıklamalar!

Tarih: 20 Eylül 2013 - 12:08

AK Parti il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Mart seçimlerine para politikalarından taviz vermeden giriyoruz." dedi

Bizim için Seçim süreçleri sandıklar kapandığı anda başlar. Biz seçimden seçime görünen parti asla değiliz. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduk.
SEÇİM EKONOMİSİ OLMAYACAK
Seçim ekonomisi kavramı AK parti ile birlikte tarihe karışmıştır. Ekonomik disiplinini bozmadık. mart seçimlerine de para politalarından taviz vermeden giriyoruz.
Yerelde ve iktidarda zaten yapılması gerekeni yaptık. Seçim yaklaşırken böyle bir gayretin içine girersek önce kendimize ihanet etmiş oluruz halkımıza saygısızlık yapmış oluruz.
Seçim kazanma hırsıyla hazinenin talan edilmesini biz emanete hıyanet olarak gördük. 11 yılda hiç karşılıksız para basıldı mı?
Altı sıfır atacağız dedik herkes dalga geçti. Bizimle dalga gezen malum pravdalar, altı sıfır atılırsa enflasyon patlar dediler. Patladı mı? Hep söylüyorum çatladı.
Altı sıfır olayı sıradan bir olay değil. Ekonomi yazanlar bu olayı yazmıyor çünkü işlerine gelmiyor. Şu anda benim vatandaşın cebindeki paranın satın alma gücü sıçrama yapmıştır.
Benim vatandaşım hamallık yapmıyor, beyler gibi dolaşılor. Türklüğün istismarını yapanlar bol bol istismarını yaptı.
Sosyal devlet için yaptıklarımızı seçim ekonomisi diye eleştiriyorlar. İhtiyaç sahiplerine    yaptığımız yadım sosyal devlet olmanın gereğidir. Sosyal devlet ekonomi büyütürken bir yandan ihtiyaç sahibine elini uzatan devlettir.
AK SÜTÜ GİBİ HELAL
5 milyon kişiye iş ürettik, artan nüfusa rağmen. 11 yıl içinde 20 milyar lira tutarında doğrudan sosyal yardım gerçekleştirdik. Kimsesizleri bulduk, ellerinden tuttuk, yaşlıları bulduk ellerinden tuttuk. Benim vatandaşımı makarnacı diye tahkir etmeye çalışıyorlar.
Benim engelli vatandaşın devletten aldığı her kuruş anasının ak sütü gibi helaldir. Şehit çocuğu kardeşimin aldığı her kuruş anasının ak sütü gibi helaldir.
MAKARNA TEPKİSİ
Benim vatandaşım oyunu bir paket makarnaya, kömüre satmayacak kadar onurludur şereflidir.
ZAHİE NİNE GEZİCİLERE DERS VERDİ
Ber burada eli öpülesice Zahide nineyi tekrar hatırlacağım. Gezi eylemlerinde çapulcular susturmak için para teklif ettiler. Benim sizin paralarına ihtiyacım yok dedi. Hadi oradan dedi gerekli cevabı verdi. İşte onurlu olan Zahide nine bunu yaptı, kime verdi, onurlu olmayana dersini verdi.
Bunların hayatında hiç paylaşma olmadı dayanışma olmadı. Tekrar ediyorum biz bugüne kadar olduğu gibi asla seçim ekononimisine asla tenezzül etmeyeceğiz.
11 yılda Türkiye'nin değiştiğini gençlere vurgulu şekilde anlatmamız lazım. 12 eylül öncesinde gençlerin nasıl birbirine kırdırıldığını onlara hatırlamalıyız. Kirli elin Türkiye'yi karıştırdığını gençlere aktarmak zorundayız.
BİZ BÖYLE OKUDUK
Biz bırakın kitabı bulmayı teksir notlarını üst sınıftaki abilerimizden satın bile alamazdık. Teksir notu saman kağıdından yapılmış, mürekkepleri dağılmış kağıtlardı. biz onlaır bile zor satın alırdık, böyle okuduk. Şimdi akılla tahtalara geçiyoruz.
Sokağa çıkın 20 yaş altındaki gençlere koalisyon nedir diye sorun. Koalisyonu bileceklerin sayısı yok denecek kadar az.
Artık enflasyon tek hanede. Eğer dün unutulursa yarın aynı şeyler tekrar yaşanır, gençlerimize ibretlik olayları anlatıp yarının farklı olmasını sağlayacağız. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek bizim siyaset tarzımız olmadı.
SİZ HİÇ 120 KİŞİLİK SINIFLARDA OKUDUNUZ MU YAVRUM?
Millete bir ulufe olsun diye değil hakkı olduğ için yaptık, biz milletin hizmetkarıyız. Hizmetkarın vazifesi hizmet üretmektir. 11 yıl boyunca görevimizi yapmaya çalıştık.
400 bine varan derslik inşa ettiysek milletimizin buna ihtiyacı olduğu için. Siz hiç 120 kişilik sınıflarda okudunumuz mu yavrum? Biz okuduk. Sizin okumanızı istemiyoruz. Anadolu'da 20 kişilik sınıflarda var. 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı, şimdi 17 bin kilometre yola çıkardık.
Başbakanın üstünde millet var, siz de bizi takip ediyorsunuz. Sandık geldiği zaman hesabı göreceksiniz.
Şu anda inanın 30 ay sonra 14 ilimizde 15 şehir hastanesiyle birlikte dünyada sağlık sektöründe ilk üçte yer alacağız. Zaten helikopterleriyle ambulans jetleriyle aksama olmayacak.
DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ HAFTAYA GELİYOR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, demokratikleşme paketi olarak bilinen çalışmalarını önümüzdeki hafta açıklayacaklarını duyurdu. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, paket yapılmadan yapılacak tüm yorum ve eleştirilerin de 'afaki, eksik ve yetersiz' olacağını söyledi.
Erdoğan, konuşmasının sonlarına doğru değindiği demokratikleşme paketi için "Şimdi bir kez daha yeni bir paket halinde reformlarımızı yapıyor çok önemli hakları inşallah teslim ediyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta içinde sadece bu konuya yönelik bir basın toplantısı ile yeni demokratikleşme paketini kamuoyuna duyuracağız. Kimilerinin daha dere görünmeden paçayı sıvadıklarını görüyoruz, olur olmaz şeyler ilan ettiklerini görüyoruz. Şu anda henüz açıklanmamış bir paketle yapılan ilgili reformların tamamı afakidir, yersizdir, yetersizdir. Çalışmaları tamamlayıp paketi açıkladığımızda toplumun her kesiminin memnun olacağını ifade etmek isterim." dedi.
"Bu reformları Türkiye'de şartlar oluştuğu engeller dirençler ortadan kalktığı için 11 yıllık zincirin bir halkası olarak gerçekleştiriyoruz." diyen Başbakan Erdoğan, "AK Parti kurulduğu gün programında neyi vadettiyse bugün şartlar oluştuğu için onu gerçekleştiriyor. Son kongremizde neyi vadettiysek neyi söylediysek onları yapmaya devam ediyoruz.  rogramımızı da tüzüğümüzde seçim beyannamelerimizde kongrelerimizde çizdiğimiz çerçeve dahilinde ülkemizi milletimizi haklarıyla buluşturuyor, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz." şeklinde konuştu.
"DEMOKRATİKLEŞME UZUN BİR SÜREÇTİR"
Erdoğan, şöyle devam etti: "Daha en başından şunu da söylüyorum: elbetteki demokrasi veya demokratikleşme uzun bir süreçtir, demokratikleşme adeta yaşayan sürekli değişen sürekli kendisini geliştiren bir süreçtir. Çalışmalarını tamamlayıp açıklayacağımız paket o da bir son değildir bir aşamadır, bir safhadır, ama çok önemli bir aşama çok önemli bir safhadır. Bu süreç ülkemizin ve milletimizin yararına olacak şekilde 76 milyonun birliği beraberliği ve kardeşliği için her daim kendini yenileyerek ilerleyecek bir süreçtir. Bu süreç  Türkiye'yi daha da birleştirecek kardeşliğimizi çok daha pekiştirecek bir süreçtir."
PARTİLİLER BİLGİLENDİRİLECEK
Parti teşkilatına seslenen Erdoğan, "Burada sizlerden arzum şudur: Bizde öyle bir muhalefet anlayışı var ki her değişimimin her yeniliğin önünde adeta bir duvar gibi duruyor. Türkiye'nin bir adım bile atmasına asla tahammül gösteremiyor. Daha paket açıklanmadan afaki yorumlar yapanlar paket açıklandığında da her zamanki 'istemezük' tavrını gösterecek her zaman olduğu gibi korku senaryoları üreteceklerdir. İşte bu teşkilat tüm yalanları ithamları daha yayılmadan bertaraf eden bir teşkilat olmalıdır. Siz onlardan çok daha fazla çalışacak çok daha fazla kişiye ulaşacaksınız, siz afaki konuşmayacaksınız. Elinizdeki sizlere göndereceğimiz bilgiler dahilinde, çerçevesinde konuşacaksınız. Onlar gibi doğruları gizlemeyeceksiniz yalanlarla korku senaryoları ile hareket etmeyeceksiniz. İşin gerçeğini bilerek bütün boyutlarını öğrenerek hakkı anlatacak doğruyu anlatacaksınız. Sizi bilgilendirmek noktasında genel merkezimiz her türlü hazırlığı yapacaktır. Bu paketin Türkiye'nin birliğine yapacağı katkıları anlatacaksınız, Türkiye'nin ufkunu nasıl açtığını anlatacaksınız, en önemlisi de bu paketin bin yıllık kardeşliğimizi nasıl daha da pekiştireceğini anlatacaksınız. İnşallah 2014 Mart seçimlerine 81 vilayetimizde her  ilçemizdeki köyümüzdeki eserlerinizi anlatarak plan ve projelerimizi anlatarak ama herşeyden önce kardeşliğimiz yüceltmek için yaptığımız reformları anlatarak gireceğiz. Milletimiz bizi anladı. Bundan endişeniz olmasın ve anlıyor."
"İDEOLOJİ KARIN DOYURMAZ"
Ardından Kürt vatandaşlarına seslenen Erdoğan, "Özellikle güneydoğuda, doğuda ülke genelindeki Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum. Bu ülkede siyasi Kürtçülük yapan mahfiller var,  bu oyuna gelmeyin. Sadece yerel hizmetler noktasında yerel belediyelerin bu siyasi partide olduğu yerlerde ne hizmeti üretiyorlar? Bunlara bakın. Size verdikleri hizmet nedir bunlara bakın. Ama bir de AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde verilen hizmete bakın. İdeoloji ile ne mide doyar ne insanca yaşama imkanına kavuşulur ne de modern yaşam tarzına ulaşılır. Sevgi ideoloji ile tahakkuk etmez, sevgi başka bir şeydir. Aşk başka bir şeydir. İşte AK Parti bu ideallerle bu anlayışla halkını kucaklayan halkına hizmeti kendisi için en önemli aşk halkası olarak sevgi halkası olarak gören bir partidir. Biz sizi, Türkü Türk olduğu için değil Kürdü Kürt olduğu için değil, kim olursa olsun hiçbirini ırkından etnik yapısından dolayı sevmiyoruz. Biz tüm insanları bizi yaratan Allah yarattığı için seviyoruz. Farkımız bu. Onun için de birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı yerel seçimlerde de gereğini yapmamız lazım." ifadelerini kullandı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/basbakandan-flas-aciklamalar/395251