Yazdır

Piyasalar Summers'ı fiyatlıyor

Tarih: 16 Eylül 2013 - 08:36

Summers'ın Fed başkan adaylığından çekilmesiyle dolar değer kaybetti; hisseler ve tahvil yükseldi

Lawrence Summers'ın Fed başkanlığı için adaylığını çekmesiyle dolar, tüm önemli paraların karşısında zayıfladı, Asya borsaları Amerikan borsasıyla birlikte yükseldi; ABD Hazine tahvilleri yükseldi. ABD ve Rusya'nın Suriye'nin kimyasal silahlarından kurtulma planında anlaşmasının ardından ham petrol düştü.
Bloomberg ABD Dolar Endeksi yüzde 0.5 kaybederken, dolar, Avustralya doları karşısında yüzde 1 geriledi. Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 1.1 tırmandı ve Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvillerinin getirisi yüzde 0.9 artarken, Avustralya hazine tahvillerinin faizi 12 baz puanlık düşüşle yüzde 3.98'e indi. Batı Teksas petrolü 2. gününde de düşerken, bakır değerlendi.
Bloomberg Küresel Anketi'ne göre eski Hazine bakanı Summers, para politikasında en büyük rakibi Janet Yellen'dan daha fazla sıkılaştıracaktı. Ekonomistler ayrıca Fed'in bu hafta yapacağı toplantısında aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 75 milyar dolara indirmesini bekliyor.
Piyasanın, mevcut politikanın devamı için daha düzgün bir seçenek olacağını düşündüğüne dikkat çeken Fedearated Investırs Inc.'in baş hisse senedi stratejisti Phil Orlando, "Muhtemelen bir sonraki FOMC toplantısında tahvil alımlarını 10 milyar dolarla başlayarak azaltmaya başlayacaklarını biliyoruz" dedi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/piyasalar-summersi-fiyatliyor/394740