Yazdır

Füze denemesi doları ateşledi

Tarih: 03 Eylül 2013 - 13:35

Ortadoğu'da tansiyonun artabileceği endişesiyle dolar/TL yükselişe geçti

ABD öncülüğündeki ülkelerin kısa süre içinde Suriye'ye bir askeri müdahalede bulunacağı yönündeki endişelerin azalmasıyla değer kazanan TL, bugün bölgede tansiyonun tekrar artabileceği endişesiyle yeniden değer kaybediyor.
Bankacılar artan jeopolitik tansiyon haricinde TCMB'nin dün bir adım atacağını açıklamasına karşın böyle bir adım atmamasının ve bu hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verileri öncesi artan endişelerin de etkili olduğunu söylediler. Küresel piyasalarda ve TL'de gerginliğin artacağı endişeleriyle bu haber ardından değer kayıpları hızlandı. Dolar/TL bugün güne 2,0180 seviyesinde başladıktan sonra sert yükselerek 2,0525 seviyesini test etti. Kur saat 13.27 itibarıyla 2,0434 seviyesinde işlem görüyor.
ABD İLE İSRAİL FÜZE DENEMESİ YAPTI
Rusya'nın RIA haber ajansı, Rusya Savunma Bakanlığı radarlarının Akdeniz'in orta bölgesinden Akdeniz'in doğusuna doğru fırlatılan iki balistik "obje" tespit ettiğini bildirdi. Rusya'nın açıklamasının ardından İsrail ABD ile Akdeniz'de ortak füze denemesi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Sepet bazında TL ise bugün güne 2,3386 seviyesiyle başladıktan sonra aynı saatte 2,3690 seviyesinde işlem görüyor.
Borsaların satışa döndüğü saatlerde aynı anda altının ons fiyatında da yukarı hareketler görüldü. 1.387 dolar seviyelerinde seyreden altının onsu, ani yükselişle tekrar 1.400 seviyelerine yöneldi. Altının ons fiyatı haberin yazıldığı sırada 1.394 dolar seviyelerinde bulunuyordu...
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fuze-denemesi-dolari-atesledi/393406