Likiditenin zayıflaması ile daha fazla yapısal reform ihtiyacı doğduğu kaydedilen raporda geçen birkaç haftada piyasaların dramatik değişimlere sahne olduğunun altı çizildi. FED’in tahvil alımlarını azaltma sinyali ile başlayan süreçte FX piyasalarında zayıflama yaşandığı kaydedildi.
Resmin her ülke için aynı olmadığına vurgu yapılırken Türkiye, Güney Afrika ve Ukrayna gibi ülkelerin, Rusya ve Polonya’ya göre daha fazla zorlukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi.
Fonlama tarafından zorluk yaşanacağı öngörüsü ile Türkiye ve Rusya için büyüme beklentilerini düşürdüğünü açıklayan Morgan Stanley raporunda Güney Afrika için değişikliğe gidilmedi.
Türkiye özelinde genel konjonktürde faizdeki yükselişin büyümede ektili olduğu kaydedilirken, Merkez’in faiz oranları sabit tutma çabasında olduğuna dikkat çekildi. Merkez’in kararına karşı fakat piyasa koşularının merkezi zorlayabileceği dile getirilirken kurdaki kırılganlık ta raporda yer verilen bir diğer nokta oldu. Türkiye ekonomisi için sıkı para politikasının risk olduğu kaydedilirken, faizin düşürülmesi beklentisi dile getirildi. Borçlanma maliyetlerinin yükselmesi ile büyüme beklentilerini revize ettiklerini açıklanırken 2013 için beklentinin yüzde 42ten yüzde 3.6’ya çekildiği açıklandı.
2014 için ise büyüme beklentisi yüzde 4.8’den yüzde 4.4’e revize edildi.
