Yazdır

En kötü bitti mi?

Tarih: 02 Eylül 2013 - 00:45

ABD'de tahvil faizleri yüzde 3'e dayandı, yıl sonu yükseliş beklentilerine Pimco'dan farklı bir görüş geldi.

FED’in varlık alımlarını azaltacağı sinyalini vermesi ile tahvil piyasalarında yaşanan hareketlilik 3 ayı geride bıraktı. Bernanke’nin 22 Mayıs açıklaması sonrasında ABD 10 yıllıklarında yüzde 1.6’dan yüzde 2.8’e yükseldi. Tahvil piyasası uzmanları yıl sonuna kadar yüzde 3.1’e kadar yükseliş beklentisini dile getiriyorlar.
Verim eğrisi yükselirken düşen fiyatlar tahvil yatırımcısı için acı dolu günleri beraberinden getirirken,pek çok yatırımcı bu piyasadan çıkış yaparak kendini kurtarmaya çalıştı.
Tahvil fonlarında Ağustos’un ilk 22 günlük döneminde 36.5 milyar dolarlık çıkış yaşanırken dünyanın en büyük tahvil fonu Pimco’da Temmuz ayıdan 7.4 milyar dolarlık çıkış kaydedildi. Bu rakam Haziran ayının iki katını işaret ediyor.
Boğa piyasası görünümünü veren tahvil tarafı için Pimco’nun başkan yardımcısı Tony Crecenzi farklı bir görüşü ortaya attı. Crencenzi’ye göre piyasa için kötü günler geride kalıyor.
Ekonomik temellerin getirilerini desteklemediğini söyleyen Tony Crecenzi, teknik nedenlerden ötürü faizlerin bir süre daha yükseleceğini belirtti. Fiyatlamaların 2014 ile birlikte yeniden durulacağını savunan Pimco’nun başkan yardımcısı, 2014 için ülkede büyüme beklentilerinin yüzde 3.5 olduğunu açıkladı.
İkinci etken olarak ise enflasyonda artış beklentisi oldu. FED’in yüzde 80 ihtimal ile tahvil alımlarının Eylül ayında azaltmaya başlayacağını kaydeden Crescenzi, yatırımcının FED’in bu hamlesini yanlış okuduğuna dikkat çekti. FED’in enflasyon için endişe etmemesi gerektiğini kaydeden Crescenzi, 2016’dan önce faiz artırımı beklemediklerini açıkladı.
Pimco’nun başkan yardımcısı bu gerekçelere istinaden 10 yıllık tahvillerde yılsonuna doğru yeniden düşüş görüleceği söyledi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/en-kotu-bitti-mi/393214