Yazdır

Lufthansa, 3. havalimanına A380 ile uçacak

Tarih: 16 Ağustos 2013 - 10:01

Lufthansa, üçüncü havalimanına nasıl bakıyor? Türkiye’nin dev projesi ilişkileri nasıl etkileyecek?

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırmak için üçüncü havalimanının açılmasını bekliyor. Şirketin Almanya'daki üst düzey yöneticilerinin de katılımıyla İstanbul’da düzenlenen ve  Lufthansa'nın yeni Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach'ın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Carsten Schaeffer, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’deki yatırımlarımızı artıracağız. 3. havalimanı da devreye girdiğinde dünyanın en büyük yolcu uçağı olan yeni nesil dev Airbus A380 ile İstanbul’a uçacağız” dedi.
Schaeffer, “Türkiye’yi çok önemsiyoruz. Bu nedenle hızlı büyüyen bu pazara, en hızlı büyüyen pazarlarımızdan Suudi Arabistan’daki deneyimli yöneticimizi atıyoruz” diye de ekledi.
1992 yılından bu yana Lufthansa bünyesinde faklı alanlarda yöneticilik yapan, son olarak Suudi Arabistan'da Genel Müdürlük görevini üstlenen Stefan Löcherbach, Türkiye'de Lufthansa’nın yanı sıra Swiss International Airlines ve Austrian Airlines satışlarından da sorumlu olacak.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/lufthansa-3-havalimanina-a380-ile-ucacak/391704