Yazdır

Trabzonspor turu garantiledi gibi

Tarih: 01 Ağustos 2013 - 21:13

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk karşılaşmasında deplasmanda Belarus ekibi Dinamo Minsk'i 1-0 mağlup etti

Maç boyunca rakibine oranla çok daha üstün bir oyun ortaya koyan temsilcimiz attığı tek golün yanında çok sayıda fırsattan da yararlanamadı. Maçın yıldızı ve tek golün sahibi Henrique'nin bir şutu direkten dönerken rakip takımın bir pozisyonunda da top direkten döndü.
Son dakikada yaşanan pozisyonda ise saha bir anda karıştı. Oyuncular arasında yaşanan arbede sonrasında hakem Minsk'den Danilau ve temsilcimizden Colman'a kırmızı kart gösterdi.
Bu maçın rövanşı 8 Ağustos'da Trabzon'da oynanacak.
Stat: Brestsky
Hakemler: Rene Eisner, Andreas Witschnigg, Christian-Petru Ciochirca (Avusturya)
Dinamo Minsk: Sulima, Simovic, Palitsevich, Nikolic, Veselinovic, Coto Pages, Danilau, Veretilo, Alonzo, Stasevich, Kantsavy
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Volkan Şen, Mierzejewski, Henrique, Aykut Akgün, Colman, Mustafa Yumlu, Giray Kaçar, Celustka, Zeki Yavru, Olcan Adın
Karşılaşmadan önemli pozisyonlar;
-Saha karıştı. Colman'ın faolü sonrasında iki takım oyuncuları birbirine girdi. Yaşanan arbede sonrasında Minsk'den Veselinovic ve temsilcimizden Colman kırmızı kart gördü.
-Henrique ceza sahası önünden harika bir şut çıkardı üst direkte patlayan topu defans uzaklaştırdı.
-Ve Trabzonspor'un süper yıldızı Malouda oyuna girdi, sakatlanan Celutska oyundan çıktı.
-Minsk maçtaki en önemli pozisyonunu yakaladı. Ceza sahasına giren Veselinovic'in vuruşunda top direkten döndü.
-Volkan harika bir şut çıkardı ancak kaleci topu kornere çeldi.
-Karşılaşmada ikinci yarıya ev sahibi ekip başladı.
-Karşılaşmada ilk yarının son düdüğü geldi.
-DK. 41 Gooll...Henrique gollerine devam ediyor. Savunmadan seken topla sağ taraftan ceza alanına giren Henrique topu kalecinin yanından ağlara gönderdi.
-Olcan ceza yayı üzerinden güzel bir plase vuruş yaptı ancak top üstten auta çıktı.
-Volkan'ın sağdan oırtası defansa çarpıp Minsk kalesine yöneldi ancak top az farkla dışarı çıktı.
-Minsk kalecisi Sulima rahat pozisyonda hata yapınca Trabzonspor pozisyona girdi ancak Adrian'ın vuruşunda top direk yanından auta çıktı.
-Karşılaşmaya temsilcimiz Trabzonspor başladı.
KARŞILAŞMADAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Minsk ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 100'üncü karşılaşmasına çıktı. Belarus'un Brest kentindeki Brestkiy Stadı'nda rakibine konuk olan bordo-mavili takım, 46 yıllık kulüp tarihinde çıktığı bu karşılaşmayla Avrupa arenasında "dalya" yaptı.
Trabzonspor, ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Avrupa şampiyonlar ligi'nde 28 maç, 2009-2010 sezonundan itibaren UEFA Avrupa Ligi adıyla düzenlenmeye başlanan eski adıyla UEFA Kupası'nda 51 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA İntertoto Kupası'nda 8 maç oynadı.
İlk 11'de değişiklik yok
Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Akçay, Dinamo Minsk karşısında ilk 11'de değişiklik yapmadı. Akçay, 2. ön eleme turundaki Derry City maçlarındaki 11'i sahaya sürdü. Akçay, geçen hafta takıma katılan Florent Malouda'yı 18 kişilik maç kadrosuna aldı. Fransız oyuncu ilk kez bordo-mavili takım formasıyla kadroda yer buldu. Belarus'a 20 futbolcuyla gelen bordo-mavili takımın 18 kişilik kadrosunda kaleci İbrahim Demir ile Yusuf Erdoğan tribünde oturdu.
Hacıosmanoğlu, özel uçakla geldi
Trabzonspor'da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bazı yöneticilerle Brest'e gelerek takımı yalnız bırakmadı. Sabah saatlerinde özel uçak ile kente gelen Hacıosmanoğlu, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle karşılaşmayı protokol tribününden takip etti. Öte yandan, Trabzonspor'u bu karşılaşmada az sayıda bordo-mavili taraftar destekledi. Brest'e 375 kilometre uzaklıktaki Minsk'ten gelen yaklaşık 8 bin Belaruslu taraftar da takımlarına destek verdi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/trabzonspor-turu-garantiledi-gibi/390556