Yazdır

Zenginler krizi fırsata çevirdi

Tarih: 30 Haziran 2013 - 01:41

Geçen yıl Avrupa'da yaşanan krize karşın ultra zenginlerin servetlerinde meydana gelen artış şaşırttı.

Geçtiğimiz sene Avrupa'nın dev ekonomileri krizle boğuşurken, en zenginler servetlerine servet kattı. Wealth-X şirketi tarafından yayımlanan rapora göre, Almanya, İsviçre, İtalya ve Fransa'da serveti 30 milyon dolar ve üzerindeki kişilerin sayısı geçtiğimiz sene yüzde 6 oranında artarken, servetleri yüzde 13 oranında artışla 3,4 trilyon dolara yükseldi. Avrupa'da en güçlü artışın kaydedildiği Almanya'da, ultra zengin sayısı yüzde 6 oranında artışla 16.734'e ulaştı, toplam servet 2 trilyon doları  İsviçre'nin ultra zenginlerinin serveti ise yüzde 15 oranında artış gösterdi.
 Fransa'da ultra zenginlerin sayısı yüzde 5 oranında artarken, servetleri yüzde 12 oranında yükseldi.
Zenginlerin yatırımları arasında akıllı yatırımlar ile gayrimenkul planlamanın payının arttığı belirtildi. Wealth-X Başkanı David Friedman, Avrupa'daki ultra zenginlerinin büyük bölümünün diğer ülkelerin büyümesinden fayda sağlayan şirketlere sahip olduğunu ve böylece kendi ülkelerine daha az bağımlı hale geldiklerini söyledi.
 Fransa, Almanya ve İtalya'daki pek çok şirket, Avrupa ile bağlarını zayıflatarak Çin ve diğer güçlü ekonomilerden yararlanma yoluna gidiyor.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/zenginler-krizi-firsata-cevirdi/387530