Yazdır

Siyasette koruma depremi

Tarih: 24 Haziran 2013 - 07:37

Aralarında TBMM eski Başkanlarıi eski Başbakan ve Bakanların da bulunduğu üst düzey kişileri koruyan 460 polise şark tayini çıktı.

Aralarında TBMM eski Başkanları, Başbakan, Bakanlar, hakim ve savcılar ile asker, polis ve gazetecilerin de bulunduğu kişilerin yakın koruma polislerine, ‘’Şark tayini’’ çıktı. 460 koruma polisi, Doğu ve Güneydoğu illerine gönderiliyor.
‘’Hayati tehlike, tehdit ve risk durumu’’ dikkate alınarak yıllardır korunan çok sayıdaki isim, ‘’Şark tayini furyası’’ ile şaşkına döndü. Yakın koruma polisi verilen ve büyük bölümü eski üst düzey siyasetçi olan isimler, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Valilere başvurarak tayinlerin durdurulmasını istedi.
‘’YENİ POLİS İSTEMEM’’
Şark tayinleri, TBMM eski Başkanları, eski Başbakanlar ile çok sayıdaki eski Bakan, siyasi parti genel başkanı, Yüksek mahkeme başkanı, eski ağır ceza ve DGM hakim ile savcıları, kritik görevlerde bulunmuş emekli asker, Vali ve emniyet mensupları ile bazı gazetecilerin koruma polislerini kapsıyor.
Mevcut koruma polislerinin tayinlerine karşı çıkan ve yeni koruma polisi istemeyen çok sayıdaki isim, İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Valiler ile temas kurdu. ‘’Beni kimin koruyacağına, ben karar vermeliyim’’ diyerek tayinlerin durdurulmasını istediler.
16 yıldır yanında aynı koruma polisi olan eski bir Bakan Gazeteport’a yaptığı açıklamada ‘’ Koruma polisi ile, korunan kişi arasındaki en önemli unsur güvendir. Yıllardır yanımda olan benim ve ailemin güvenini kazanmış koruma polisinin değiştirilmesine karşı çıktım ve ilgili makamlara durumu bildirdim’’ dedi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/siyasette-koruma-depremi/386572