Yazdır

Vali'nin Gezi'cilerden şaşırtıcı isteği

Tarih: 14 Haziran 2013 - 07:43

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de Gezi Parkı eylemcileriyle görüştü

Görüşme öncesi kapıda bir açıklama yapan Mutlu, "Gezi Parkı'ndakilerle, beklentilerine ilişkin yapmaları gereken hususları değerlendirmek, kendi istedikleri hususları da görüşmek üzere bir çağrıda bulundum. Gelmeyi arzu eden gençlerle bir toplantı yapacağız. Gerekirse sabaha kadar devam edeceğiz. İyi geçeceğini umut ediyorum. Çevresel duyarlılık içinde bulunan gençlerle görüşmenin hepimiz için yararlı olacağını düşünüyoruz. Ümit ediyorum bu sohbet Gezi Parkı'nda bulunan her yaştaki gence de iyi bir mesaj olur" dedi.
"GÜVEN KAYBI OLDU"
Vali Mutlu görüşmeye ilişkin basın mensuplarına bilgi verdiği sırada, bir kişi Vali Mutlu'ya hitaben, "Sıcak mesajlar verebiliyor musunuz? Vicdani bir muhasebe görevden alınmayı bile göze aldınız. Herşey güzel giderken televizyonu izlediğimde, ürktüm. Güven kaybı oldu. Buraya gelenler, Gezi Parkı'ndakiler tarafından yadırganabilir. Asla asla müdahale kararı vermeyin. Propaganda yapılıyor. Müdahale yok diyorsunuz müdahale ediliyor. Kendi kafanıza göre hareket etmeyeceksiniz. müdahale olmayacağına dair güvence istiyoruz" şeklinde konuştu.
Bu konuşmalardan sonra Mutlu eylemciye, "Rahat ol. Hepimizin isteği hiç kimseye bir şey olmadan eylemlerin bitirilmesi" şeklinde cevap verdi. Vali Mutlu daha sonra görüşmelerin yapılacağı kafeye girdi.
EYLEMCİLER VALİ MUTLU'YU GEZİ PARKI'NDA ÖĞLE YEMEĞİNE DAVET ETTİ
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Dolmabahçe Saat Kule Kafe'de yaklaşık 60 kişiden oluşan Gezi Parkı eylemcisi ile görüşüyor.
Görüşmeye katılan eylemcilerden biri sözü alarak Vali Mutlu ile görüşmeye gelme nedenini "Buraya bir grup adına gelmedik. Valimizin Twitter üzerindeki daveti üzerine geldik. Var olan sorunları, kendi düşüncelerimizi samiyetine güvendiğimiz Valimizle görüşemeye geldik. Daha demokratik bir ortamda bu sürecin barışçıl bir ortamda ilerlemesini sağlayacak" şeklinde açıkladı.
Söz alan bir diğer eylemci ise "Benim buraya gelme nedenim, bir şey benim kanıma çok dokundu. Marjinal değilim. 16 gündür Başbakan tarafından sürekli olarak marjinal olarak ifade edilmekten sıkıldım ve üzüldüm. Eğer mümkünse, bu üslubu değiştirmek için sizi teşvik etmek için buraya geldim" dedi.
Böyle bir görüşmeyi başından beri istediğini ifade eden Mutlu, "Bu diyaloğu başından beri her zaman arzu etmiştim. Mevcut gelişmeler şimid bu fırsatı yarattı. Daha önceden yapmak gerekirdi. bir eksiklikti" dedi.
"KOKOREÇ YOKSA GELMEM"
Eylemciler "Sizin de Geziye gelmenizi isterdik" şeklindeki konuşmaları üzerine Mutlu, "Vallahi gelmek isterim. Samimi söylüyorum" dedi.
Eylemciler, "Kimsenin güvenliğe ihtiyacı yok güvenliğinizi sağlarız diyerek" Vali Mutlu'yu Gezi Parkı'nda öğle yemeğine davet etti. Davet üzerine Vali Mutlu, "Kokoreç yoksa gelmem. Kokereç varsa gelirim" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: "Bu gece yüz yüze görüşmek isteyenlerle 24.00'ten itibaren Dolma Bahçe Saat Kule Kafe'de gruplar halinde, gerekiyorsa sabaha kadar görüşeceğiz"
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/valinin-gezicilerden-sasirtici-istegi/385212