Yazdır

Fenerbahçe'ye ağır cezalar yolda!

Tarih: 13 Haziran 2013 - 09:24

Galatasaray Divan Kurulu üyesi Türker Aslan, bomba bir iddiada bulundu

G.SARAY Divan Kurulu üyesi Türker Aslan, toplantının ardından F.Bahçe ve Beşiktaş’ın durumları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. CAS’ta görev yapan iki Türk hakimden biri olan Aslan, sürecin çok zorlu geçeceğini ve yaptırımlar olacağını daha önceden açıkladığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“UEFA’NIN zamanlaması müthiş, ben bunu geçmişte söylemiştim ama beni eleştirmişlerdi. ‘Yaptırımlar uygulanacak’ demiştim, herkes ‘Bu iş bitti’ dedi. Ama bitmediğini söyledim. F.Bahçe ve Beşiktaş bu işten çok zararlı çıkacaklar. Beşiktaş benim için sürpriz oldu. F.Bahçe’nin 5 dosyası, Beşiktaş’ın 1 dosyası var. Karar sonrasında tahkime, sonra da CAS’a gidebilirler. Ama bu zaman alabilir, süreç uzayabilir.
ŞAHISLARIN yaptıkları ile kulüpler her zaman bağlantılıdır bunu ayıramazsınız. Bu hata olur. Bu şahıslar futboldan men edilmelidir. Uzaklaştırılmalıdır. 24-25 Haziran gibi karar kulüplere bildirilir.
‘SADECE YOL GÖSTERİR’
TFF, ‘Bunu yaparım, bunu yapmam’ diyemez. UEFA’nın kararına uymak zorunda. 59. madde UEFA’da işlemez. Alınan karara uymak zorundalar. Bu işin içinden nasıl çıkacaklar merak ediyorum. Federasyonu zor bir süreç bekliyor. Allah yardımcıları olsun. Dikkatli olmalılar.
UEFA’NIN kararına TFF’nin itirazı gibi bir durum yok. UEFA iç meseleye karışmaz, kupanın kimin olacağına TFF karar verir. UEFA yol gösterir.”

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/fenerbahceye-agir-cezalar-yolda/385037