Yazdır

'Piyasalarda olumsuzluk yok'

Tarih: 11 Haziran 2013 - 06:38

Gezi Parkı protestolarının mali boyutuna değinen Arınç, piyasalarda hiçbir olumsuzluk görünmediğini dile getirdi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşeceğini bildirdi.
Arınç, "İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda, eğer konu çevre duyarlılığı ise eğer konu insan hakları ise eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve bunları muhataplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz" dedi.
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Arınç, "Öyle Patrona Halil isyanında 'kelle isteriz' gibi, 'onu görevden alın bunu şöyle yapın, gözaltındakileri bırakın, şunlara şunlara ilişmeyin, her taraf bizim olsun istediğimizi yapalım' böyle bir anlayış 2013 Türkiyesi'nde AK Parti iktidarında söz konusu olamaz. Yani siz 'bütün gözaltılar kaldırılsın da bu insanlar serbest bırakılsın' derken, polise karşı cinayet işleyenler de bunun içinde değil mi? Şu kadar polis, şu kadar ambulans aracı yakanlara da hiçbir işlem yapılmasın mı?" sorusunu yöneltti.
Bülent Arınç, olayların dış bağlantılı olduğuna dair somut delillerinin olduğunu savundu.
Gezi Parkı protestolarının etkisiyle sert satış gören borsaya ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Arınç, Piyasalarda hiçbir olumsuzluk görünmüyor. Hem yabancıların Türkiye'ye getirdikleri para konusunda hem borsadaki alım satımlar konusunda hem de borsa endeksi konusunda belki dış dalgalanmalara bakarak yüzde 3'lük, yüzde 5'lik, ilk günlerde belki yüzde 10'luk bir borsa endeksinin düşüşünden bahsedilebilir. Dışarıda bazı çevreler Türkiye'nin mali bakımdan zora düşmesini isteseler de muvaffak olamadılar. Finansmanımız da makroekonomik göstergelerde de hamdolsun hiçbir gerileme söz konusu değil. Bu da Türkiye'nin sağlam ayaklar üzerinde durduğunu gösteriyor" açıklamasında bulundu.
Arınç ayrıca olayların mali boyutuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiklerini aktardı ve "Borsayı 2003'te 11 binden aldık 91 bine çıkardık. Hamdolsun ki hiçbir olumsuzluk görünmüyor" dedi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/piyasalarda-olumsuzluk-yok/384646