Yazdır

Global Yatırım Holding, madene girdi

Tarih: 08 Haziran 2013 - 11:01

Global Yatırım Holding, finans, liman, enerji ve gayrimenkulden sonra yeni bir sektöre adım attı

Enerji, liman, gayrimenkul ve finans sektörlerinde yatırımları bulunan Global Yatırım Holding (GYH) madencilik sektörüne de adım attı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı ve Genel Müdürlüğünü Mehmet Kutman’ın yürüttüğü holding, Türkiye’nin Batı Ege bölgesinde maden işletmeciliği yapan Standart Teknoloji’nin yüzde 75 oranındaki hissesini satın aldı.
Şirketten KAP’a yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:
“29.06.2012 tarihli Özel Durum Açıklamamızda, Ege Bölgesi sınırları içerisinde bulunan ruhsatlı sahada, feldspat madenini rödövans karşılığı işleten Standart Teknoloji Savunma Enerji ve Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ("Standart Teknoloji") toplam sermayesinin %75'ine karşılık gelen hisselerin devralınacağını bildirmiştik. Yapılan hukuki ve mali durum incelemelerinin ardından sahaya ilişkin ruhsatın, rödövans haklarının ve Standart Teknoloji'nin bu işe tahsis edilmiş tüm tesis ve ekipmanların Şirketimizin %75 oranında bağlı ortaklığı olan Straton Maden Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş.'ye doğrudan devri konusunda mutabakata varılmış ve söz konusu devir işlemleri bugün itibariyle tamamlanmıştır.
Söz konusu devir işleminin nihai bedeli, Straton'un devri takip eden 12 aylık dönemde elde edeceği FAVÖK (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kar) miktarının 3 katı'nın %75'i olarak belirlenmiş olup maddi varlıkların devri nedeni ile yapılacak avans ödemeleri bu nihai tutardan mahsup edilecektir.
Endüstriyel madenler alanındaki ilk yatırımını Straton Madencilik ile önemli bir ihracat minerali olan Feldspat alanında gerçekleştiren Global Enerji, bünyesinde yer aldığı Global Yatırım Holding'in finansal desteğini ve bu alandaki yetkinliğini de arkasına alarak ve Feldspat tesislerine ve sahasına yapacağı yeni yatırımlar aracılığıyla mevcut üretim verimliliği ve kalitesini önemli ölçüde arttırmayı amaçlamaktadır.”
Öte yandan Global Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kanat Emiroğlu, bu yatırımla madencilik sektöründe deneyim edinmek için önemli bir adım attıklarını söyledi. Çevreye zarar vermeden daha kaliteli ve verimli feldspat üretmek için yatırım yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Emiroğlu, Global Enerji olarak Türkiye’nin hızla büyüyen maden sektöründe yatırımlar yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/global-yatirim-holding-madene-girdi/384366