Yazdır

Hedefteki isim 'Çapulcu' bankacı

Tarih: 07 Haziran 2013 - 04:48

Faiz lobisi ve borsa spekülasyonlarına işaret eden Başbakan Erdoğan, Ergun Özen'i işaret ederek, "Karşısında bizi bulacak" dedi

Fas, Cezayir ve Tunus ziyaretinden dönecek Başbakan Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı'nda binlerce kişi karşıladı. Erdoğan burada miting meydanlarını aratmayan kalabalığa seslendi. Başbakan Erdoğan'ın gündeminde Gezi Parkı protestoları vardı. Açıklamalarında sık sık faiz lobisi diye adlandırdığı kişilere seslenen Erdoğan, "Bizim kavgayla, vurup kırmayla, vandallıkla işimiz olmaz. Değerli kardeşlerim biz yapmayı biliriz" dedi ve bugün bankacılık sektöründe ve ekonomi çevrelerinde  ok konuşulacak şu açıklamayı yaptı:
"Şimdi altını çiziyorum, faiz lobisine rağmen buralara geldik. Ve bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bir kere çok iyi bilmeleri lazım. Bu milletin alın terini biz onlara yedirtmeyeceğiz. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaktır. Biz bugüne Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. Biz buralara insanımızı yücelterek geldik. Artık dünya Türkiye’yi konuşuyor, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler? Biz bugüne ya sabır diyen zafere ulaşır diyerek geldik."
"BEN DE ÇAPULCUYUM" DEMİŞTİ
Doğuş Grubu'nun medyada sahip olduğu televizyon kanallarının Gezi Parkı'ndan başlayarak yurda yayılan gösterileri yansıtmakta yetersiz kaldığı gerekçesiyle yapılan protestolardan Garanti Bankası da nasibini aldı. Bankanın Zincirlikuyu'daki genel müdürlük binası önünde yapılan eylemler üzerine Reuters'ın sorularını yanıtlayan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Bu süreçte bazı müşteriler kartlarını kapattı, bazıları mevduatlarını çekti. Ancak bunlar sınırlı ölçüde kaldı. Yaklaşık 95 milyar liralık mevduat içinde toplam 35-40 milyon lira mevduat çıkışı, yaklaşık 8.5 milyon kart içinde de 1,500 adet kart iptali oldu. Bunları anlayışla karşılıyoruz" demişti. Özen, eylemcilerin banka çalışanlarını değil bankayı protesto ettiğini belirterek, "Ben de onlara 'Bu bankayı çalışanlar yaratıyor. Çalışanlar da akşam iş çıkışında Gezi Parkı'na gidiyor ve protesto ediyor. Ben Gezi eyleminin yanındayım. Ben de çapulcuyum" diyerek destek vermişti.

 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hedefteki-isim-capulcu-bankaci/384210