Yazdır

BİST güne yükselişle başladı

Tarih: 04 Haziran 2013 - 09:50

Borsa İstanbul güne % 1.86 yükselişle 78.413 seviyesinden başladı.

Borsa İstanbul XU100 , haftaya son on yılın en büyük düşüşüyle başlamasının ardından güne yüzde 2'ye yakın primle başladı.
BIST100 endeksi haftanın ilk gününde haftasonunda Türkiye genelinde devam eden eylemlerin siyasi belirsizliğe yönelik soru işaretleri yaratmasının etkisiyle yüzde 10’nun üzerinde değer kaybetti.
Son 10 yılda görülen en büyük düşüşlerden birine imza atan Borsa İstanbul’da ekonomistler bugün iyimser açılış bekliyordu.
Halk Yatırım’dan Işık Ökte, “Bu sabah dolar endeksindeki kayıplar ve global piyasalardaki iyileşme ile pozitif bir açılış beklediğimiz BIST100 endeksinde 78,400 direncine doğru 200 günlük ağırlıklı ortalama 77.659 üzerine bir hareket bekliyoruz” dedi.
BUGÜN İYİMSER HAVA BEKLENİYOR
HSBC’den Fatih Keresteci geçtiği notta, “Yabancı yatırımcı gözünden bakıldığında fiyatlamalar yapılırken uzun yıllardır siyasi istikrar hanesine herhangi bir risk primi yazılmıyordu. Ancak, dünkü fiyatlamalar ve birçok yabancı kurumun yayımladığı rapor ve değerlendirme yazılarına bakıldığında bu haneye önemli bir risk primi eklendiğini görüyoruz. Olayların kısa sürede dinmesi durumunda fiyatlama davranışının tekrar eskiye döneceği kanaatindeyiz. Ancak, dünkü sert satış baskısının ardından bugün bir miktar tepki iyimserliği olacağı kanaatindeyiz” dedi.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bist-gune-yukselisle-basladi/383796