Yazdır

Banka hisselerinde satış şoku

Tarih: 28 Mayıs 2013 - 19:19

Banka komisyonlarına getirilecek sınırlama ve düzenlemeler borsada banka hisselerinde satışa neden oldu

Bankacılık sektörü hisselerine gelen satışların etkisiyle BİST günü 0.70 oranında düşüşle tamamladı.  Avrupa borsalarında yüzde 1'in üzerinde artış yaşanmasına rağmen BİST'te özellikle banka hisselerinde gelen satışlar endeksi 90 bin puanın altına çekti. Bankacılık endeksi hafta başından itibaren değer kaybetmeye devam ediyor. Garanti Bankası günü yüzde 4 düşüşle 10.20 liradan, Akbank ise yüzde 2 oranında düşüşle yüzde 9.56 liradan kapattı. 
Bunun en büyük nedeni olarak TCMB’nin kredili mevduat hesaplarına getirilen yeni düzenlemenin yanı sıra, bankaların aldığı komisyonlara düzenleme getirecek olan Tüketici Koruma Kanunu’nun Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmasının etki yarattığını söyleyebiliriz. Yeni düzenleme; bankaların aldığı aidat ve masrafların BDDK tarafından belirlenmesi, kredi ödemelerinde gecikme durumunda bileşik faiz uygulanmasına son verilmesi gibi başlıkları içeriyor. 
Yurt dışı piyasaları ele aldığımızda ABD tarafından açıklanan Richmond FED İmalat Endeksi’nin ve tüketici güveni verisinin beklentilerin üzerinde ve bir önceki seviyesine oranla artış eğilimini sürdürmesi sonrası özellikle altın fiyatlarında düşüş ivmesinin arttığını ve kısa vadeli düşen trendin etkisini sürdürdüğü görülmekte.
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/banka-hisselerinde-satis-soku/382953