Yazdır

Çin, Japonya tahviline boğuldu

Tarih: 28 Mayıs 2013 - 08:59

Çin elindeki Japon tahvili miktarını artırdı

Japonya Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre 2012 yıl sonu itibarıyla Çin'in elinde bulunan Japon borçlanma araçları miktar bir önceki yıla göre yüzde 14 oranında artış gösterdi. Böylece Japon tahvillerinde en büyük yatırıma sahip olan ülke Çin olarak kalmaya devam etti.
Çin varlık fonunun başına ICBC yöneticisi getirildi
Çin'in devlet yönetimindeki dev varlık fonunun başına Çin'in en büyük bankası olan ICBC'nin yöneticisi Li Xiaopeng getirildi.
AB, Çin'in güneş enerjisi panellerine gümrük vergisi getirilmesinde ısrarcı
Çin yönetimi tarafından yürütülen yoğun lobi faaliyetleri Çin'in güneş enerjisi panelleri ve ilgili parçalarının AB'ye girişinde yüksek gümrük vergileri alınması yönündeki AB komisyonu önerisine
yönelik AB içindeki desteği azaltmış olsa da Avrupa Birliği'nin ticari otoriteleri bu vergilerin getirilmesi konusunda kararlı görünüyor.
AB Komisyonu'nun ilgili kurulu sözkonusu ürünlerin Çin'den ithalatına bu ürünlerinde Çin'deki üretimleri sırasında uygulanan sübvansiyonların haksız rekabete yol açtığı gerekçesi ile yüzde 67.9'a varan oranlarda gümrük vergisi getirilmesine yönelik bir tasarı hazırlamıştı. Bu tasarının 6 Haziran tarihine kadar yasalaşması gerekiyor.
Komisyonun Ticari Komiseri De Gulcht'un sözcüsü tarafından yapılan açıklamada Komisyonun diğer üyelerinin de oyları ile 6 ay süre ile bu tip vergilerin uygulamaya alınması gibi bir alternatifin de söz konusu olduğu ifad edilerek böylesi acil bir önlemin piyasada oluşan haksız rekabetin önlenmesi ve piyasanın yeniden dengelenmesine yönelik bir adım olacağı ifade edildi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/cin-japonya-tahviline-boguldu/382849