Yazdır

Türkiye'ye Barclays'ten uyarı

Tarih: 27 Mayıs 2013 - 09:31

Barclays, FED'in atacağı adımların Türkiye için zararlı olabileceğini söyledi

Barclays tarafından cuma günü geç saatlerde yayınlanan bir raporda ABD'de Federal Reserve'in tahvil alımlarını yavaşlatma sürecine girmesi halinde yatırımcıların Türkiye piyasalarındaki satış ihtimalinin farkında olmaları gerektiği öne sürüldü.
Barclays'in raporunda Fed'in gevşeme adımlarını geri çekeceğine yönelik endişeleri olan yatırımcıların açık pozisyona geçme konusunu değerlendirmeye başlamaları gerektiği ve bunun için de tarihi ortalamalarına göre yüksek düzeyde değer kazanmış araçların seçilmesi gerektiği ifade edildi. 
Barclays Fed'in 2014'ün ilk çeyreğinden önce niceliksel gevşemede geri adım atmasını beklemediğini ancak bu olasılığın şimdiden piyasalarda fiyatlanmaya başladığını dile getirdi.
Türkiye'nin son dönemde gelişmekte olan piyasalar içinde en iyi performansı gösteren ülke olduğunu belirten Barclays,i iShares MSCI Türkiye yatırım yapılabilirpiyasa endeksinin son 12 ayda yüzde 67 oranında arttığını anılan dönemde MSCI gelişmekte olan piyasalar endeksinde ise yüzde 13'lük bir artış yaşandığını dile getirdi.
 
Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkiyeye-barclaysten-uyari/382717